همه چیز درباره شغل آشپز و استخدام آن

استخدام آشپز یکی از پرتقاضاترین مشاغلی است که بازار کار برای آن همیشه وجود دارد. با بازار کار و استخدام آشپز و شرح وظایف یک آشپز و مهارت های یک آشپز ماهر در این مقاله کاران آشنا شوید.

همه چیز درباره شغل آشپز و استخدام آن

آشنایی با شغل آشپز:

در دنیای امروز مردم به خوردن غذاهای مختلف و متنوع اهمیت زیادی میدهند و در هر کشوری مردم دوست دارند با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا شده و غذاهای آنها را امتحان کنند. شغل آشپزی هنر تبدیل مواد خام به انواع غذاهای خوشمزه و مطبوع است و آشپز فردی است که این هنر را دارد. وظیفه یک آشپز، نظارت بر تمامی فعالیتهای آشپزخانه و نحوه پخت انواع غذا است. آشپز مسئولیت دارد رضایت مشتریان را نسبت به طعم، مزه و نحوه دیزاین غذا جلب کند. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت این شغل با ما در کاران همراه باشید.

 

وضعیت استخدام و بازار کار آشپز

متقاضیان شغل آشپزی پس از گذراندن دورههای لازم و دریافت مجوزهای مربوطه میتواند مرکز تهیه غذا تاسیس کنند یا در یکی از مراکز پخت غذا استخدام شوند. ساعت کار آشپز معمولا طولانی و فشرده و از صبح تا نیمه شب خواهد بود که البته بسته به محل کارش میتواند متفاوت باشد. بیشترین حجم کار آشپز در آخر هفته ها و روزهای تعطیل است زیرا مشتریان بیشتری در این روزها دارند. یکی از شروط پیشرفت در این شغل این است که آشپزها به طور مدام دستور غذاهای جدید را یاد بگیرند و اصول اولیه و بهداشتی را رعایتکنند.

 

همین الان آگهی های استخدامی رااز تمام کاریابی ها یکجا در کاران ببین

 

شرح وظایفی که آشپز ملزم به انجام آن است:

۶ وظیفه کلی آشپز به این شرح است:

  1. تهیه فهرست مواد مورد نیاز و برنامه ریزی جهت خریداری آنها
  2. انتخاب مواد اولیه تازه و سالم
  3. آماده سازی اولیه مواد شامل شست و شو، خرد کردن، چرخ کردن
  4. تهیه و پخت انواع غذا
  5. سرو و طراحی ظاهر مناسب غذا
  6. رعایت دستورالعملهای بهداشتی

 

اگر دنبال کار میگردی یا میخوای موقعیت بهتری پیدا کنی در عرض چند دقیقه رزومه ات رو بساز

مهارتها و دورههای آموزشی مورد نیاز شغل آشپز:

در قدیم بیشتر آشپزها به صورت تجربی وارد این حرفه می‌شدند؛ اکنون افراد علاقه مند میتوانند بعد از شرکت در دورههای فنی و دریافت مدرک وارد بازار کار شوند یا میتوانند به صورت کار آموزی و کمک آشپز در این حرفه استخدام شوند. بر طبق تحقیقات سایت کاران متقاضیان شغل آشپزی میتوانند در دانشگاه رشتههای زیر را انتخاب کنند:

  • کاردانی حرفهای آشپزی
  • کارشناسی حرفهای آشپزی گرایش آشپزی ملل

یک آشپز حرفه ای باید ۹ مهارت زیر را داشته باشد:

  • کار تیمی
  • آشپزی
  • دیزاین غذا
  • طبخ غذاهای ایتالیایی
  • طبخ غذاهای ایرانی
  • طبخ غذاهای آسیایی
  • طبخ غذاهای فرنگی
  • کباب زن
  • خلاقیت
  • توانایی شناخت مواد مناسب

با بسته "معرفی ام کن"فرصت های شغلی با شما تماس می گیرند

همه چیز درباره شغل آشپز

شخصیت شناسی آشپز

افرادی که میخواهند در شغل آشپزی استخدام شوند لازم است توانایی استفاده کامل از حواس پنجگانه داشته باشند. تیپ شخصیتی آشپزها ایجاب میکند بتوانند ارتباط خوبی با اجتماع و در واقع مشتریان داشته باشند. آشپزها برای متمایزشدن در کار، باید خلاق باشند. آشپزهای حرفه ای که اغلب افراد صبوری هستند، حداکثر تلاش خود را برای رفع خواستههای مشتریان انجام میدهند ؛ آنها باید اغلب تحمل فشار کاری بالا با حفظ سرعت عمل را داشته باشند. این ویژگیهای شخصیتی احتمال موفقیت فرد در شغل آشپزی را افزایش میدهد.

 

اگر میخوای بدونی برای چه شغلی مناسبی در تست شخصیت شناسی کاران شرکت کن

 

۵ چالش پیش روی آشپز

افرادی که در این شغل فعالیت میکنند با چالشهای گوناگونی در ارتباط هستند؛ در ادامه با برخی از این چالشها آشنا شوید:

  1. انتخاب مواد تازه برای پخت غذا
  2. انتخاب ادویه مناسب
  3. پخت انواع غذا در زمان معین و کوتاه
  4. طراحی (دیزاین) غذا برای جلب رضایت مشتری
  5. فعالیت در آشپزخانههای گرم و مرطوب به مدت طولانی

 

همین الان آگهی های استخدامی رااز تمام کاریابی ها یکجا در کاران ببین

بیشتر بخوانید:

چگونه یک رزومه حرفه ای بسازیم؟

با رزومه ساز رایگان کاران یک پروفایل حرفه ای بسازید

با آزمون های شخصیت شناسی کاران، خودتان را بهتر بشناسید

ویدئو رزومه بسازید و یک قدم جلوتر از بقیه باشید

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!