مشکلات مهاجرت کاری و راهکارهایش از تجربه و زبان مهاجران

مهاجرت کاری در کنار تمام مزایایی که دارد همیشه مشکلات و چالش هایی هم برای مهاجران ایجاد می کند. اگر شما هم می خواهید با دید باز به مهاجرت نگاه کنید دراین مقاله کاران از تجربه و راه کارهای همکارانی گفتیم که خودشان با مشکلات مهاجرت شغلی روبه رو شده اند. پس با ما همراه باشید.

مشکلات مهاجرت کاری و راهکارهایش از تجربه و زبان مهاجران

چرا مهاجرت شغلی سخت است؟

حتما شما هم تعداد زیادی از همکاران و دوستان تان را می شناسید که طی دو دهه گذشته برای رسیدن به وضعیت بهتر زندگی و درآمد بالاتر، رفاه اجتماعی و حتی آزادی های بیشتر، مهاجرت شغلی و تحصیلی کرده اند؛ یکسری دراین جریان موفق شده اند و خیلی ها هم موفق نشدند که این موضوع به عوامل و شرایط مختلفی زندگی این افراد و البته کشوری که انتخاب کرده اند، بستگی دارد.

اما تقریبا قریب به اتفاق تجربه کسانی که برای کار مهاجرت کرده اند، معتقدند مهاجرت هم مثل باقی رویدادهای زندگی، چالش های خودش را دارد که ممکن است پیش از مهاجرت اصلا به چشم نیاید.

زمانی که پیش از مهاجرت کاری وبا دید منطقی و واقعی به این مشکلات نگاه کنیم قطعا شوکه نمی شویم و راحت تر می توانیم با چالش های مهاجرت کاری برخورد کنیم و کنار بیاییم:

تصور کنید که موفق شدید از تمام مشکلات پیش از مهاجرت مثل انتخاب کشورمقصد، دریافت ویزا، انتخاب فرصت شغلی مناسب و ... عبور کنید و یک موقعیت شغلی خوب هم به دست آوردید؛ احتمال زیادی وجود دارد که با مسائل زیر دست و پنجه نرم کنید:

1.مشکلات زبان و برقراری ارتباط:

 هرچقدرهم زبان کشوری که به آن مهاجرت را کردید را از قبل خوب بلد باشید اما قطعا در اوایل کار نمی توانید به اندازه زبان مادری با اطرافیان تان چه در اجتماع و چه محیط کار ارتباط برقرار کنید. چه برسد به اینکه مهارت زبانی تان پایین باشد و در حال آموزش هم باشید. البته این موضوع به مرور زمان و به کمک دوره های یادگیری زبان که همزمان با کارتان می گذرانید بهترمی شود اما این واقعیت را بپذیرید که مدت ها ممکن است نتوانید مثل محل کارتان در ایران با همکاران ارتباط نزدیک برقرار کنید و راحت کار کنید.

راه حل: حتما علاوه بر زبان انگلیسی تلاش کنید زبان بومی کشوری که انتخاب کردید را هم یاد بگیرید. این موضوع به شما کمک می کند در برخورد با فضای کاری جدید و اطرافیان تان آگاهانه تر رفتار کنید.

2.تعارض با فرهنگ و قوانین جدید کار و جامعه:

در کنار موضوع تسلط به زبان، بحث بیگانگی با فرهنگ یک کشور، چالشی نیست که به آن توجه نکنیم. از فرهنگ ارتباطات تا قوانین یک کشور در تمام جنبه های زندگی اگر به درستی شناخته نشوند می توانند برای شما به عنوان یک مهاجر تبدیل به مشکل شوند. مثلا چه مسائلی در محیط کار و جامعه می تواند برای اطرافیان شما ارزش باشد و یا برعکس ناخوشایند باشد؛ شاید باور نکنید اما حتی فرایند جذب و استخدام و کار کردن در کسب و کارهای خارجی می تواند بسیار متفاوت از آن چیزی باشد که در کشورمان می بینیم. در واقع هر کشوری و به تبع آن هر محیط کسب و کاری برای خودش اصول و قوانین خاصی دارد که اگر از آنها مطلع نباشیم قطعا به دردسر می افتیم.

راه حل: حتما از قبل تمام قوانین مربوط به امور اجتماعی و اشتغال و حقوق کارمندی و اصول کار و از همه مهم تر آداب و رسوم آن کشور و یا شهر موردنظر را مطالعه کنید و ببینید این مسائل چقدر با روحیه تان سازگار است؛ این اطلاعات به شما کمک می کند بتوانید با آگاهی لازم رفتار کنید.

3.احساس تنهایی و غم غربت

ناراحتی های مربوط به تنهایی و احساس غربت، روشن ترین مشکل مهاجرت است؛ چه بخواهید و چه نخواهید شما از خانه، خانواده و وطن تان دور افتاده اید و این حس به صورت غریزی با تمام مهاجران در کل دنیاست. ممکن است ابتدا برایتان همه چیز در کشور و شهر جدید تازگی داشته باشید اما بعد از مدتی این مسائل برایتان عادی می شود و حس تنهایی و دلسردی به سراغتان می آید. اگر نتوانید روحیه تان را حفظ کنید به طور قطع پس از مدتی افسرده و دلزده می شوید.

راه حل: گذر از حس تنهایی و غربت مهاجرت قطعا احتیاج به زمان دارد اما به لطف ابزار و تکنولوژی های ارتباطی راحت تر می توانید با خانواده و دوستان در تماس باشید. ضمن اینکه با مطالعه بیشتر درباره آداب و رسوم آن منطقه  و شرکت کردن در حلقه های اجتماعی مهاجران می توانید دوستان جدیدی پیدا کنید. تقویت مهارت های ارتباطی و مخصوصا تکنیک های تقویت هوش هیجانی را هم فراموش نکنید.

4.مشکلات مالی در مهاجرت  

تا زمانی که براساس قوانین کار شرکت بتوانید حقوق بگیرید ممکن است مدتی طول بکشد. مشکلات مالی زندگی به ویژه وقتی از خانواده دور هستید آن هم در یک کشور با هزینه های بالای زندگی قطعا می تواند برایتان یک چالش باشد.

راه حل: حتما برای حداقل 6 ماه پس انداز لازم داشته باشید تا بتوانید این دوره گذار را طی کنید و در کار و زندگی بعد از مهاجرت جا بیافتید.

 5.تبعیض های نژادی

اگر شعارهای رسانه ای را کنار بگذاریم و واقع بین باشیم تقریبا در تمام کشورها حتی کشورهایی که به پذیرش مهاجران معروفند تبعیض نژادی وجود دارد. چه در اجتماع و چه در محیط کار شما به عنوان یک مهاجر، شهروند درجه یک نیستید. تازه اگر از نگاه های متعصبانه و آزار دهنده ای که نسبت به مهاجران وجود دارد بگذریم قوانین هر کشور برای حقوق شهروندی مهاجران خیلی وقت ها ناعادلانه است. همین موضوع باعث می شود دراوایل کار نتوانید در جایگاه شغلی که خودتان را شایسته اش می دانید استخدام شوید.

راه حل: هیچ راه حلی برای این موضوع وجود ندارد. فقط می توانیم بگوییم که بعد ازمدتی به این نگاه ها و رفتارها عادت می کنید؛ هرچقدر حس انعطاف پذیری تان درباره این مسائل  بیشتر باشد مدت زمان کوتاه تری طول می کشد که به این شرایط عادت کنید.

 شما چه مشکلات دیگری درباره مهاجرت کاری می شناسید؟ از تجربه تان بگویید.

بیشتر بخوانید:

کدام کشورها، بهترین مقاصد برای مهاجرت کاری هستند؟

چرا متخصصان فناوری اطلاعات و امنیت بیشترین میزان مهاجرت از کشور را دارند؟

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!