همه چیز درباره شغل کارشناس آموزش

اغلب شرکت‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های بزرگ واحدی تحت عنوان آموزش تعریف می‌‌‌کنند و مدیر آموزش و کارشناسان آموزش این واحد را تشکیل می دهند. برای آشنایی با شرح وظایف کارشناس آموزش، مهارت های مورد نیاز برای کارشناس آموزش و بازار کار و استخدام کارشناس آموزش این مقاله کاران را بخوانید.

همه چیز درباره شغل کارشناس آموزش

آشنایی با شغل کارشناس آموزش:

منابع انسانی، بزرگترین و گران ‌‌‌بهاترین دارایی‌‌‌های یک سازمان محسوب می‌‌‌شوند و قطعا آموزش، کلیدی برای توسعه مهارت‌‌‌های کارکنان و پیشرفت منابع انسانی است. در مدل سازمان‌‌‌های متعالی اگر آموزش کارکنان به طور نظام‌مند انجام شود، سبب افزایش مهارت‌‌‌های نیروی انسانی می‌‌‌شود. با توجه به این نیاز مبرم، اغلب شرکت‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های بزرگ واحدی تحت عنوان واحد آموزش تعریف می‌‌‌کنند.

وظیفه یک کارشناس آموزش، تشخیص و تعریف نیازهای آموزشی و محتویات دوره‌‌‌های آموزشی هر سازمان است. کارشناس آموزش از طریق هماهنگی با واحد منابع انسانی، محتویات دوره‌‌‌های آموزشی را متناسب با نیازهای آموزشی سازمان تعریف می‌‌‌کند. بخش قابل توجه آموزش‌‌‌های منابع انسانی در کلاس یا مرکز آموزش هر سازمان برگزار می‌‌‌شود. برخی دوره‌‌‌ها نیز به شکل ویدئویی، برنامه‌‌‌های تحت وب و یا در موسسات آموزشی برگزار می‌‌‌شود. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت کارشناس آموزش شغل با ما در کاران همراه باشید.

 

وضعیت استخدام و بازار کار کارشناس آموزش

کارشناسان آموزش می‌‌‌توانند در بخش آموزش دانشگاه‌‌‌ها، شرکت‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های دولتی و همچنین مراکز و شرکت‌‌‌های خصوصی استخدام شوند. خوشبختانه به دلیل گسترش دانش سازمانی و نیاز روز افزون به یادگیری و تغییرات فنی و ظهور اطلاعات جدید، روند استخدام کارشناس آموزش رو به افزایش است.

 

برای استخدام در شغل موردعلاقه تان احتیاج به یک رزومه دارید؛ همین حالا یک رزومه حرفه ای بسازید

 

شرح وظایف کارشناس آموزش که ملزم به انجام آن است

کارشناسان آموزش در سازمان‌‌‌ها و شرکت‌‌‌ها مختلف متناسب با برنامه‌‌‌های آن سازمان شرح وظایفی مختلفی دارند که در ادامه به برخی اشاره می‌‌‌کنیم:

  1. ارزیابی نیازهای آموزشی کارکنان
  2. تعیین بودجه آموزشی و تعیین دوره‌‌‌های آموزشی متناسب با آن‌‌‌ها
  3. تعیین محتوای آموزشی، روش آموزشی، زمان، مکان و مدرسین دوره‌‌‌ها
  4. برنامه‌‌‌ریزی آموزشی و تهیه تقویم آموزشی
  5. ارزیابی دوره‌‌‌های آموزشی و انجام تغییرات لازم در صورت نیاز
  6. هماهنگی با موسسات آموزشی جهت برگزاری دوره‌‌‌های آموزشی
  7. تهیه شناسنامه آموزشی کارکنان
  8. تهیه گزارش عملکرد آموزشی

 

مهارت‌‌‌ها و دوره‌‌‌های آموزشی مورد نیاز:

بر طبق تحقیقات سایت کاران فردی که می‌‌‌خواهد به عنوان کارشناس آموزش استخدام شود باید مدرک تحصیلی یکی از این رشته‌‌‌ها را داشته باشد:

  • علوم تربیتی
  • علوم تربیتی گرایش مدیریت برنامه ریزی آموزشی
  • مدیریت آموزش

و همچنین دوره‌‌‌‌‌‌های آموزشی زیر را نیز گذرانده باشد:

  • ICDL

۸ مهارت یک کارشناس آموزش:

  • برنامه‌‌‌ریزی و سازماندهی
  • کار تیمی
  • مدیریت زمان
  • اصول ارزشیابی
  • روان شناسی
  • درک اجتماعی
  • اصول گزارش نویسی
  • نیازسنجی آموزشی

همه چیز درباره شغل کارشناش فروش

شخصیت شناسی کارشناس آموزش

کارشناسان آموزش افرادی هستند که توانایی سازماندهی دارند و حداکثر تلاش خود را برای رفع خواسته‌‌‌های مراجعان انجام می‌دهند. کارشناسان آموزش با دانشجویان و کارکنان زیادی در ارتباط هستند، به همین دلیل باید مهارت برقراری ارتباط موثر با دیگران را داشته باشند. برای استخدام در شغل کارشناس آموزش، متقاضیان همچنین باید توانایی نیازسنجی آموزشی داشته باشند. کارشناسان آموزش همچون سایر مشاغل برای اثبات جایگاه شغلی، باید دانش خود را به روز نگه دارند. روحیه بالا برای یادگیری و توسعه از ویژگی‌‌‌های مشخص شخصیتی کارشناسان آموزش است‌‌‌. آنها باید توجه زیادی به جزئیات و نحوه آموزش داشته باشند.

اگر میخوای بدونی برای چه شغلی مناسبی در تست شخصیت شناسی کاران شرکت کن

۴ چالش پیش روی کارشناس آموزش

برخلاف پیشینه طولانی موضوع آموزش، مشاغل این حوزه مانند کارشناس آموزش به شکل امروزی آن، شغل جدیدی محسوب می‌‌‌شود؛ همین تازگی ممکن است چالش‌‌‌هایی را پیش روی متقاضیان این شغل قرار دهد که در ادامه به برخی اشاره کرده‌ایم:

  1. کم توجهی به جایگاه آموزش
  2. نبود جایگاه مناسب آموزش مجازی در برخی از مراکز
  3. تعیین بودجه دوره‌‌‌های آموزشی متناسب با امکانات یک سازمان
  4. هماهنگی با متقاضیان دوره‌‌‌های آموزشی، اساتید و موسسه

 

بیشتر بخوانید:

استخدام کارشناس آموزش و شرح وظایف آن

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!