تست نفوذ یا همان آزمون نفوذ، فرآیند ارزیابی و سنجش معیارهای امنیتی در یک سازمان است. یک کارشناس تست نفوذ، درباره آسیب پذیری های امنیتی در تجهیزات و سیستم های رایانه ای یک سازمان تحقیق کرده و در واقع آنها را شناسایی می کند. برای آشنایی با وظایف یک کارشناس تست نفوذ با ما در این مقاله کاران همراه باشید.
آشنایی با کارشناس تست نفوذ
زمانی که از امنیت اطلاعات درون یک سازمان صحبت می کنیم، موضوع حفاظت از اطلاعات در تمام ساختار شبکه ای، سیستم ها و حتی اپلیکیشن های تحت وب مطرح می شود. یک کارشناس تست نفوذ یا همان پن تست، وظیفه دارد که مدام به دنبال کشف و جستجوی ریسکها و نقطه ضعفهای امنیتی یک سازمان و انجام آزمون های نفوذ پذیری باشد.
در واقع هدف از انجام آزمون های تست نفوذ شناسایی نقاط ضعف و آسیب پذیری سیستم ها و نرم افزارها، شناخت آسیب پذیری های درونی و بیرونی شبکه و حتی بررسی امکان نفوذ به سیستم ها و برنامه هاست. یک کارشناس تست نفوذ پس از شناسایی این موارد، مسئول ارائه راه کاری برای رفع مشکلات و آسیب پذیری های امنیتی موجود است.
همان طور که اشاره کردیم، تست نفوذ در یک سازمان دارای شاخه های متعددی است که برای آشنایی با آنها می توانید این مقاله کاران را مطالعه کنید.
یک کارشناس تست نفوذ باید با انواع راهکارهای تست نفوذ در بسترهای مختلف همچون سامانه های تحت وب، اپلیکیشن های موبایل و غیره آشنا باشد.
اگر بخواهید برای سازمان یا کسب و کارتان، یک کارشناس تست نفوذ استخدام کنید قطعا باید به دنبال فارغ التحصیلان رشته های مهندسی فناوری اطلاعات با گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی یا گرایش امنیت اطلاعات، مهندسی کامپیوتر و شبکه و حتی مهندسان نرم افزاری باشید که دوره های تخصصی مربوط به تست نفوذ را در مراکز آموزش تخصصی فناوری اطلاعات و امنیت گذرانده باشند.
یک کارشناس یا متخصص تست نفوذ باید دوره های تخصصی مانند Penetration Test را گذرانده باشد و با مفاهیم برنامه های موبایل، Web App و فایروال کاملا آشنا باشد. یک متخصص پن تست برای برعهده گرفتن وظایف یک کارشناس ارشد تست نفوذ باید گواهی هایی مانند CEH، ECSA، PWK، OSWE را داشته باشد. کارشناسان تست نفوذ به صورت عمومی با ساختار زبان های برنامه نویسی مانند PHP، Python، Java، ASP.Net آشنا هستند.
وظایف یک کارشناس تست نفوذ
پیش از استخدام یک کارشناس تست نفوذ باید بدانید یک متخصص پن تست چه شرح شغل و وظایفی برعهده دارد. در ادامه این مقاله کاران با برخی وظایف یک کارشناس تست نفوذ آشنا می شویم:
- اجرای آزمون نفوذ و ارزیابی آسیب پذیری انواع سرویسهای وب و نرم افزار
- کار با ابزارهای آزمونگر نفوذ و انواع سرویسهای وب و نرم افزار
- توسعه انواع سرویسهای وب و نرم افزار
- مدیریت فرآیند تست نفوذ
- اجرای تمرینات شبیه سازی نفوذ به محصول و شناسایی نقاط ضعف آن
- راهنمایی و مشاوره به منظور کاهش خطرات نفوذ
- مستند سازی از فرایند تست نفوذ
- ارائه گزارش تست نفوذ به مدیران و مسئولان
علاوه بر دانش فنی و وظایف تخصصی، یک کارشناس تست نفوذ باید دارای مهارت هایی مانند توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران، برنامه ریزی و سازماندهی، حل مسئله و دارای تفکر تحلیلی باشد.
با شرح شغل، مهارت ها و شرایط کار کارشناس تست نفوذ کاملا آشنا شوید
۷ سوال تخصصی در مصاحبه استخدامی با یک کارشناس تست نفوذ
حال که با شرح وظایف و ویژگی های یک کارشناس تست نفوذ آشنا شدید، می توانید در مصاحبه حضوری پرسش های زیر را مطرح کنید. قطعا پاسخ کارجو به این سوال ها، می تواند میزان توانمندی فرد را برای استخدام به عنوان یک کارشناس تست نفوذ را مشخص کند:
- فازهای تست نفوذ را نام ببرید و یک شرح کلی از هر یک بیان کنید.
- چگونه آسیب پذیری XXE به حمله SSRF تبدیل می شود؟
- اپلیکیشن یا روش های EMET ویندوز را توضیح دهید.
- روش های exfiltration را توضیح دهید.
- چهار framework تحلیل نرم افزارهای اندروید را معرفی کنید
- buffer overflow را شرح دهید و انواع آن را نام ببرید
- مفهوم(IaC(infrastructure as a code را شرح دهید.
کاران چگونه بهترین افراد را برای شرکتها و سازمانها استخدام میکند؟
بیشتر بخوانید:
آشنایی با مشاغل حوزه فناوری اطلاعات