بحران سن در مشاغل فناوری اطلاعات! کوتاه و خواندنی از تجربیات مدیران

موضوع سن و سال برای اشتغال در کسب و کارهای فناوری اطلاعات یک دغدغه جدی است؛ بسیاری از مدیران و صاحب نظران IT معتقدند به دلیل شتاب تغییرات تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات، شما نمی توانید با بیش از 40 سال سن، دیگر کارمند باشید! از طرف دیگر سن کارجویانی که این روزها به دنبال استخدام در شرکت های فناوری هستند هم رو به کاهش است که این موضوع قطعا معضلات خود را دارد.

بحران سن در مشاغل فناوری اطلاعات!  کوتاه و خواندنی از تجربیات مدیران

آمار کار در مشاغل فناوری اطلاعات نشان می دهد که میانگین سنی تقریبا ۹۰درصد از کارمندان این حوزه، بین ۲۰ تا ۳۵ سال است. در واقع سن مدیریت ( از مدیریت ارشد تا مدیران میانی) در کسب و کارهای فناوری اطلاعات از ۳۰ سال شروع شده و تا ۴۵ سالگی ادامه دارد؛ این نکته ای است که گلمر بحری مدیرعامل گروه شرکت های آتنا در گفتگو با کاران به آن اشاره می کند و معتقد است چالش بزرگ فعالیت در حوزه IT، پویایی این حوزه است که باعث می شود سریع تر از صنایع دیگر از کار افتاده شوید! او در این رابطه می گوید:

"کافی است یک سال از این تجارت فاصله بگیرید؛ بعد از یک سال دانش شما دیگر ارزشی ندارد.شما مجبورید به خاطر تحولات، دوباره از صفر شروع کنید! به دلیل تغییرات بسیار سریع در حوزه فناوری، شما باید به عنوان یک مدیر و حتی یک کارشناس، مرتبا در حال یادگیری باشید.به همین خاطر وقتی سن تان در مشاغل فناوری اطلاعات، مخصوصا در بخش مدیریتی به بالاتر از ۴۵ می‌رسد، توانمندی‌های شما برای به روز ماندن و یادگیری به شدت کاهش پیدا می‌کند.

در واقع در سن بالای ۴۰سال، دیگر کارمند IT معنا ندارد؛ مگر اینکه در حوزه مدیریت فعالیت کنید. بعد از ۴۵سالگی، فقط می‌توانید در جایگاه مشاور فعال باشید و کار اجرایی دیگر از عهده شما خارج است.

بحری در مقابل معضل سن بالا، به مشکل کم تجربگی ورودی های جدید در بازار کار IT اشاره می کند: "دهه هشتادی‌ها در حال ورود به بازار کار هستند؛ این بچه‌ها کم سن و سالند، گاهی قابل پرورش هم نیستند و می‌خواهند یک شبه ره صد ساله بروند، هرچقدر در دانشگاه بهتری درس خوانده باشند توهم بیشتری راجع به خودشان دارند. خودتان هم حتما بهتر می‌دانید که چه فاصله ای میان مهارت‌های حوزه کاری فناوری اطلاعات با آموخته‌های دانشگاهی وجود دارد! به جرات می‌توانم بگویم فارغ التحصیلان دانشگاهی ما در حوزه فناوری اطلاعات کم تر از ۱۰ درصد از دانش و مهارت‌های مورد نیاز بازار کار را در دانشگاه یاد می‌گیرند. در واقع ۹۰ درصد را باید در محیط کار به آنها آموخت. اما آنها این موضوع را قبول ندارند و درخواست‌های حقوقی عجیب و غریب هم دارند. وارد محیط کار می‌شوند، یک سال همه چیز را یاد می‌گیرند و بعد به راحتی رقبای شما آنها را  با حقوق‌های بیشتر جذب و استخدام می‌کنند. به همین خاطر شما باید به عنوان یک مدیر، همیشه برنامه های ویژه ای برای رهبری و انگیزش داشته باشید. "

بیشتر بخوانید:

رضایت‌بخش‌ترین مشاغل در حوزه IT

۳ تفاوت پرسنل شرکت های فناوری اطلاعات با سایر شرکت ها

آشنایی با مشاغل حوزه فناوری اطلاعات

مدیران زن باید هزار بار بیشتر از مردها، خودشان را اثبات کنند

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!