به گزارش مرکز آمار ایران، بررسی نتایج، حاکی از مشهود بودن اثر کووید ١٩ بر بازار کار کشور در فصل بهار نسبت به فصل مشابه سال قبل است. مطابق این نتایج، جمعیت غیر فعال کشور افزایش و جمعیت شاغل و بیکار کشور (جمعیت فعال) با کاهش ملموسی مواجه شده است. بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیشتر نشان میدهد که ٩,٨ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٨، ١.١ درصد کاهش یافته است.
اگر بیکار شده اید همین حالا تمام فرصت های استخدامی منتظر شما هستند
در بهار ١٣٩٩، به میزان ۴۱ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٣٩٨) ٣.٧ درصد کاهش یافته است.
جمعیت شاغلین ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٢ میلیون و ٩٦٣ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریباً یک میلیون و پانصد هزار نفر کاهش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که دربهار ١٣٩٩، بخش خدمات با ٤٩,٧ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ٣١,٨ درصد و کشاورزی با ١٨.٦ درصد قرار دارند.
افراد بیکار به سامانه آنلاین بیکاری مراجعه کنند
نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله حاکی از آن است که ٢٤,٥ درصد از فعالان این گروه سنی در بهار ١٣٩٩ بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار ١٣٩٨) ۲ درصد کاهش یافته است.
بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥ ساله نیز نشان میدهد که در بهار ١٣٩٩، ١٦,٧ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودهاند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد این نرخ نسبت به بهار ١٣٩٨، به میزان ١.٥ درصد کاهش یافته است.
بررسی سهم اشتغال ناقص جمعیت ١٥ ساله و بیشتر نشان میدهد که در بهار ١٣٩٩، ٧,٩ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که ٣٣.٥ درصد از شاغلین ١٥ ساله و بیشتر، ٤٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.خاطر نشان میسازد اطلاعات نتایج طرح مذکور به صورت تفصیلی به زودی در درگاه ملی آمار به نشانی www.amar.org.ir قابل دسترس خواهد بود.
۳۶ درصد بیکاران در کشور تحصیلات دانشگاهی دارند
بر اساس گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران سهم بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ۳۶درصد است که سهم زنان نسبت به مردان ودر نقاط شهری نسبت به روستایی بالاتر است.
مطابق گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران در چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار بهار ۹۹، بررسی اشتغال در بخش های عمده فعالیت اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با ۴۹.۷درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
اگر بیکار شده اید و رزومه مناسبی ندارید همین حالا به سادگی یک پروفایل حرفه ای بسازید
در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۱.۸درصد و کشاورزی با ۱۸.۶رصد قرار دارد. سهم شاغلان بخش کشاورزی در بهار ۹۹ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۳ درصد کاهش و سهم شاغلان بخش صنعت ۰.۳درصد و سهم شاغلان بخش خدمات ۰.۱ درصد افزایش داشته است. بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۹.۸ درصد از جمعیت فعال بیکار بودند.
همچنین بر اساس فاصله اطمینان ۹۵ درصد نرخ بیکاری کل کشور این ۹.۴ درصد تا ۱۰.۲درصد بانک مرکزی ۹.۸ درصد به دست آمده است بدین معنی که این فاصله با اطمینان ۹۵ درصد مقدار واقعی نرخ بیکاری کل کشور را در بر می گیرد بر اساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بیشتر بخوانید:
دلایل قطع شدن بیمه بیکاری را بدانید
پرداخت سه ماهه بیمه بیکاری به بیکارشدگانِ از کرونا
جزئیات دریافت مقرری بیمه بیکاری/ میزان مقرری مجردها و متاهل ها