همه چیز درباره شغل نقاش

نقاشی به عنوان یکی از هنرهای هفت گانه ، پایه تمام هنرهای تصویری محسوب می‌شود. برای آشنایی با شغل نقاش، بازار کار و استخدام نقاش و مهارت‌های یک نقاش این مقاله کاران را بخوانید.

همه چیز درباره شغل نقاش

 

تاریخچه اولین نقاشی مشخص نیست اما نخستین نقاشی‌ها در غار‌هایی پیدا شده اند که انسان‌های اولیه در آنجا زندگی ‌می‌کردند. در واقع نقاشی یکی از راه‌های بیان احساسات افراد به نحوه‌ غیر کلامی است که به دلیل زیبایی و جذابیت ذاتی این هنر، همیشه طرفداران خود را دارد. در کشورمان، از سال ۱۳۲۸ رشته نقاشی به عنوان یکی از اولین رشته های هنر به صورت دانشگاهی تدریس شد. تا پیش از این، آموزش شغل نقاشی به صورت تجربی میان استاد و شاگردان ادامه داشت؛ پس از اینکه این رشته به صورت آکادمیک از سوی دانشگاه ها ارائه شد، همچنان بسیاری از مراکز آموزشی، نقاشی را به عنوان یک رشته پرطرفدار هنری به صورت دوره های خصوصی و یا در قالب کلاس های جمعی آموزش می دهند. 

نقاشی از آن دسته هنرهایی است که خیلی زود به عنوان یک شغل جای خود را میان مشاغل حوزه هنر باز کرد. از آنجا که هنر نقاشی سبک های فراوانی دارد، شغل نقاشی هم به شاخه های متعددی تقسیم می شود. سبک های مختلف نقاشی شامل رئالیسم و کوبیسم می شود. در سطح آموزش دانشگاهی، رشته کارشناسی نقاشی شامل دو گرایش نقاشی عمومی (سطوح کوچک) و نقاشی دیواری (سطوح بزرگ) است.

در گرایش نقاشی عمومی، هنرآموزان سبک ها و روش های مناسب نقاشی برای کار در سطح کوچک همچون کاغذ و بوم و انواع تابلوها  را می آموزند.در شاخه نقاشی دیواری افراد روش ها و فنون مربوط به نقاشی در سطح بزرگ را فرا می گیرند. در این شاخه، آموزش نقاشی های دیواری با بن مایه های فرهنگی و اجتماعی مطرح می شود.

برای آشنایی بیشتر با مهارت‌ها و شخصیت یک نقاش با ما در این مقاله کاران همراه باشید.

 

برای استخدام در شغل موردعلاقه تان احتیاج به یک رزومه دارید؛ همین حالا یک رزومه حرفه ای بسازید

 

وضعیت استخدام و بازار کار شغل نقاش :

افرادی که شغل شان نقاشی است می توانند به صورت آزاد و یا حتی پروژه ای کار کنند. فروش آثار هنری در شغل نقاشی از طریق گالری های هنری و البته نمایشگاه هایی است که برای بازدید عموم برگزار می شود. درآمد اصلی یک نقاش می تواند با فروش دوره ای و یا موردی تابلوهای نقاشی تامین شود. همان طور که اشاره کردیم، نقاش ها حقوق ثابتی ندارند و می توانند به صورت شخصی با فروش آثار خود کسب درآمد کنند. با این حال بسیاری از مراکز هنری و فرهنگی مانند شهرداری ها و یا حتی برخی سازمان های دولتی و غیردولتی، ممکن است پروژه هایی را برای نقاشی، رنگ آمیزی هنری، طراحی دیوارها و یا حتی بنرهای تبلیغاتی تعریف کنند. در این پروژه ها از نقاش ها و طراحان متبحر نقاشی دعوت به همکاری می شود. قطعا نقاشانی که توانایی خلق روان‌تر آثار هنری را دارند، همیشه موقعیت های شغلی بیشتری دارند. در کنار فروش آثار یا انجام پروژه های نقاشی و طراحی، آموزش اصول نقاشی، یکی از راه های کسب درآمد در شغل نقاشی است. یک نقاش با تجربه می تواند با برگزاری کلاس های خصوصی یا جمعی، از هنر نقاشی کسب درآمد کند. البته این شکل درآمدزایی درشغل نقاشی، مستلزم داشتن توانایی انتقال مهارت به دیگران است.

نقاش

 

اگر دنبال کار میگردی یا میخوای موقعیت بهتری پیدا کنی در عرض چند دقیقه رزومه ات رو بساز

 

مهارت ­ها و دوره ­های آموزشی مورد نیاز برای یک نقاش:

تمام نقاش ها، قطعا در وهله اول ذوق و قریحه هنری دارند و تصمیم گرفته اند با این استعداد هنری، دوره های آموزشی موردنیاز را بگذرانند. همانطور که اشاره کردیم علاوه بر رشته های مختلف شاخه نقاشی، آموزشگاه ها، مربیان و مدرسان مختلفی برای آموزش تکنیک ها و مهارت های نقاشی وجود دارند. بنابراین یک نقاش می تواند علاوه بر داشتن قریحه هنری و حتی خودآموزی، دوره های زیر را گذرانده باشد:

  •  اصول نقاشی
  • اصول طراحی و سیاه قلم
  • دوره های آموزش کار با رنگ روغن و ....
  • مبانی هنرهای تجسمی
  • آشنایی با اصول چاپ تصاویر

یک نقاش باید این مهارت­ ها را نیز داشته باشد:

  • ذوق و قریحه هنری
  • خلاقیت
  • قدرت تخیل
  • شناخت ابزار مناسب
  • توانایی کار با ابزار نقاشی

شخصیت شناسی یک نقاش :

تیپ شخصیتی یک نقاش، در واقع تمام خصوصیات یک هنرمند را دارد؛ درون گرا، با حوصله و صبور. خلاقیت و قوه تخیل یکی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی فردی است که می خواهد شغل نقاشی را انتخاب کند تا بتواند با هوش بالا و ایده پردازی بهتر آثار هنری را خلق کند.

اگر میخوای بدونی برای چه شغلی مناسبی در تست شخصیت شناسی کاران شرکت کن

 

شغل نقاش

 

۳ چالش پیش روی شغل نقاشی :

با اینکه به نظر می رشد مشاغل حوزه هنر از آسیب ها و مشکلات مشاغل دیگر بی نصیب هستند، اما واقعیت این است که همه نقاش ها هم با چالش هایی روبه رو می شوند که در ادامه این مقاله کاران به آنها اشاره کرده ایم:

۱.درآمد کم و ثابت نبودن آن: یکی از مهم ترین مشکلاتی که در شغل نقاشی وجود دارد و در واقع جزء جدایی ناپذیر آن است،درآمد پایین و کاملا بدون ثبات است. راه های درآمدزایی یک نقاش در دوره های زمانی مختلف، کاملا متفاوت است. همین موضوع باعث می شود در شغل نقاشی شما با بحران برنامه ریزی برای درآمد و تامین هزینه هایتان روبه رو باشید.

۲.گران بودن ابزار و لوازم نقاشی: درکنار درآمد پایین و متغیر در شغل نقاشی، بالا بودن هزینه ابزار و لوازم نقاشی را اضافه کنید. این وسائل به عنوان ابزار کار نقاش، بسیار گران هستند.

۳.هزینه بالای برگزاری نمایشگاه: یکی از راه های درآمدزایی در شغل نقاشی، ارائه آثار هنری در نمایشگاه ها و گالری ها است که اغلب هزینه های بسیار بالایی دارند. برای یک نقاش به صورت عمومی که درآمد متغیر و اغلب پایینی حاصل می کند، حضور در این نمایشگاه ها یک چالش محسوب می شود.

 

بیشتر بخوانید:

چطور کار پیدا کنیم؟

همه چیز درباره شغل عکاس

مشاغل مناسب افراد خجالتی و درون گرا را بشناسید

با تست MBTI خودتان را هوشمندانه و عمیق بشناسید

چه شغلی بازارکار خوبی دارد؟

 

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!