همه چیز درباره شغل راننده

بازار کار شغل راننده (Driver) همیشه داغ است. اما استخدام راننده حرفه ای، راننده ماشین سنگین و راننده لیفتراک و سایر ماشین آلات در مقایسه با راننده های معمولی متفاوت است. در این مقاله کاران با انواع مشاغل حمل و نقل، از راننده تاکسی تا راننده شخصی و با بازار کار و استخدام راننده، وظایف و حقوق و مزایای راننده آشنا شوید و همین طور آگهی های امروز راننده را ببیند.

همه چیز درباره شغل راننده

آشنایی با شغل رانندگی

رانندگی توانایی و مهارت راندن انواع وسائل نقلیه موتوری است. رانندگی مهارتی است که با آموزش و تمرین به دست می‌‌‌آید. این شغل پرطرفدار در تصور برخی از مردم به عنوان شغل دوم محسوب می‌‌‌شود. برخی از رانندگان یک شیفت در روز در این شغل فعالیت می‌‌‌کنند و برخی دیگر مانند رانندگان کامیون و تریلی روزها در سفر هستند.

رانندگی در دسته مشاغل خدماتی قرار می گیرد که در سالهای اخیر رونق بیشتری داشته اند. اگر می خواهید بدانید چرا استقبال از مشاغل خدماتی زیاد شده است این مقاله را بخوانید.

 

با تیپ شخصیتی راننده بیشتر آشنا شوید

 

دسته بندی رانندگان با توجه به نوع وسیله نقیله به این شرح است:

  • راننده موتور سیکلت
  • راننده تاکسی
  • راننده ون
  • راننده مینی بوس
  • راننده اتوبوس
  • راننده لیفتراک
  • راننده کامیون
  • راننده جرثقیل
  • راننده تریلی

دسته بندی های دیگری برای شغل راننده وجود دارد مانند راننده آمبولانس یا شغل راننده ماشین حمل پول، یا راننده تور گردشگری که شغل هیجان انگیز و جذابی است.

برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت این شغل با ما در کاران همراه باشید.

وضعیت استخدام و بازار کار رانندگان

رانندگان می‌‌‌توانند در شرکت‌‌‌های حوزه حمل و نقل، ساختمانی و کارخانه‌‌‌ها و مدارس استخدام شوند. رانندگان همچون رانندگان تاکسی همچنین می‌‌‌توانند به طور آزاد رانندگی کنند. با فراگیر شدن استفاده از تکنولوژی‌‌‌های حوزه ارتباطات برخی از رانندگان به استخدام شرکت‌‌‌های حمل و نقل اینترنتی درآمده‌‌‌اند. برخی دیگر از رانندگان هم برای افراد به عنوان راننده شخصی کار می‌‌‌کنند و به صورت قراردادی استخدام می‌‌‌شوند.

 

برای استخدام در شغل موردعلاقه تان احتیاج به یک رزومه دارید؛ همین حالا یک رزومه حرفه ای بسازید

 

حقوق و دستمزد راننده

حقوق و دستمزد راننده با توجه به وسیله نقلیه و ساعات کار متفاوت است. مثلا در مورد شغل راننده مدیرعامل، بسته به میزان ساعتی که فرد راننده مشغول به کار است حقوق راننده می تواند از پایه حقوق وزارت کار می تواند از 4 میلیون تومان شروع شده و به اعداد بالاتر افزایش یابد، و این در شرایطی است که وسیله ی نقلیه متعلق به راننده نباشد. در مورد دستمزد راننده ماشین های سنگین دستمزد مرتبط به تن/کیلومتر است. این روش برای کامیون داران بسیار متداول و شناخته شده است. در سال 99 تقریبا عددی برابر شش و نیم میلیون تومان ماهانه است. که با توجه به افزایش ظرفیت کشنده تغییر می کند. دستمزد راننده ماشین آلات کشاورزی یا راهسازی بالاتر است و برای این مشاغل در کشورهای همسایه مانند عراق یا عمان و سایر کشورها هم موقعیت های شغلی وجود دارد.

 

همین الان آگهی های استخدامی رااز تمام کاریابی ها یکجا در کاران ببین

شرح وظایفی که راننده ملزم به انجام آن است

شرح وظایف راننده شامل موارد زیر است:

  1. برنامه ریزی و هماهنگی برای حرکت در مسیرهای مختلف و بررسی جداول زمانی حرکت و هماهنگی با مسئول مربوطه
  2. توانایی رانندگی در مسیرهای طولانی
  3. گزارش اتفاق‌‌‌های خاص رخ داده در جاده به مسئول مربوطه در اداره راهداری و یا شرکت حمل و نقل مربوطه
  4. آشنایی و اطاعت از قوانین راهنمایی و رانندگی
  5. برقراری روابط مناسب با مسافر
  6. مطلع بودن از مسائل ایمنی راه و خودرو و رعایت آن‌ها
  7. رفع مشکلات پیش‌بینی‌نشده از قبیل تعویض لاستیک پنچر شده و یا تعمیرات اولیه خودرو
  8. مراقبت در تمیز نگهداشتن خودرو و سرویس به موقع آن

مهارت و دوره‌‌‌های مورد نیاز شغل راننده:

بر طبق تحقیقات سایت کاران کسی که می‌‌‌خواهد در سمت یک راننده استخدام شود باید مهارت‌‌‌های زیر را داشته باشد :

  • تکنیک‌‌‌های رانندگی
  • آگاهی از قوانین رانندگی
  • درک اجتماعی
  • مدیریت زمان
  • برقراری ارتباط موثر با دیگران
  • تعمیر خودرو
  • اطلاعات فنی خودرو

همه چیز درباره شغل راننده

۶ چالش پیش روی رانندگان

 در شغل رانندگی چالش‌‌‌هایی هستند که رانندگان با آن‌‌‌ها مواجه می‌‌‌شوند. برخی از این چالش‌‌‌ها با تمرین و برخی دیگر با آموزش قابل رفع می‌‌‌باشند.

در ادامه با برخی از این چالش‌‌‌ها رو برو می‌‌‌شویم:

  1. خطر انواع تصادف: رو به رو شدن با انواع خطرات در رانندگی جز جدایی ناپذیر این شغل است. حتی با وجود رعایت قوانین رانندگی، رفتار دیگر رانندگان در جاده، شرایط نامساعد جوی و وضعیت ترافیکی، همیشه باعث می‌‌‌شود رانندگان با خطرات تصادف رو به رو باشند.
  2. رانندگی در شب: یکی از چالش‌‌‌های پیش رو برای رانندگان، رانندگی در شب است. قبل از رانندگی در شب باید از درست کار کردن چراغ مه شکن و چراغ ماشین اطمینان پیدا کرد. یکی از شروط رانندگی در شب داشتن تمرکز زیاد و عدم خواب آلودگی است.
  3. تعمیر ماشین: چالش بعدی پیش رو رانندگان توانایی تعمیر ماشین است. رانندگان باید ضمن آشنایی با اصول مکانیکی خودرو، توانایی تعمیر ماشین را داشته باشند، به این دلیل که برخی از رانندگان به مدت طولانی در سفر هستند ممکن است در برخی از مناطقی که دسترسی به تعمیرکار نیست وسیله نقیله آنها دچار مشکل شود، در صورت بروز این گونه موارد خود رانندگان تعمیر وسیله را انجام می‌‌‌دهند.
  4. رانندگی طولانی مدت: برخی از رانندگان باید ساعات زیادی را مشغول رانندگی باشند. برای این منظور باید توانایی بدنی بالا مثل توانایی بیدار ماندن در اکثر اوقات شبانه روز و توانایی برنامه ریزی برای رسیدن به موقع به مقصد را داشته باشند.
  5. جهت یابی مسیر درست: برخی از رانندگان در سفرها با مسیرهای جدید رو برو می‌‌‌شوند یا به دلیل مشکلات جوی یا دیگر مسائل راه‌‌‌های قبلی قابل تردد نیست. رانندگان باید توانایی پیدا کردن مسیر مناسب را داشته باشند.
  6. دوری از خانه و خانواده : یکی از چالش‌‌‌های ماهیت شغل رانندگی( به ویژه رانندگان خودروهای سنگین) دوری از خانه است که روابط خانوادگی بسیاری از رانندگان را ناپایدار و بی ثبات می‌‌‌کند. همین موضوع باعث می‌‌‌شود بسیاری از رانندگان در دوره تجرد خود شغل رانندگی را انتخاب کنند.

 

بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره شغل تعمیرکار مکانیک خودرو

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!