وظایف و مسئولیتهای اصلی داروساز
- مسئولیتهای اصلی داروساز شاغل در داروخانه عبارتند از:
- فروش دارو و فرآوردههای دارویی
- مشاوره به مراجعان، ارائه اطلاعات صحیح در مورد مصرف مناسب داروها
- حمایت از بیماران در درک درمان تجویز شده توسط پزشک
- تهیه دارو و کنترل انبار
- فعالیتهای مدیریتی و اداری فروشگاه
همچنین حرفه داروساز در یک آزمایشگاه داروسازی، در یک محیط بیمارستانی یا در یک موسسه تحقیقاتی، شامل موارد زیر است:
- مطالعه، طراحی و تهیه داروها و فرآورده های دارویی
- تحقیقات و آزمایشات بالینی کنترل و آنالیز آزمایشگاهی مواد اولیه و مواد فعال مورد استفاده - تهیه مستندات فنی طبق مقررات جاری
- بررسی انطباق با الزامات قانونی برای بازاریابی محصولات دارویی
فرصتهای شغلی مرتبط با داروسازی
چشمانداز شغلی برای فارغ التحصیلان داروسازی متنوع است. معمولا اولین تصور افراد از داروسازان کار در داروخانه و با پیشرفت کردن تاسیس یک داروخانه است. اما کار در داروخانه در واقع تنها یکی از این موارد مختلفی است که یک داروساز میتواند در آن به فعالیت بپردازد. موارد دیگر را در ادامه میخوانید.
هیات علمی و مشاوره دارویی
استادی دانشگاه و هیات علمی بودن دیگر صورتی از اشتغال یک داروساز است که به ذهن میآید. این در حالی است که افراد میتوانند دورههای مختلف آموزشی بگذارنند و بخش خاصی را تعمیق بخشند. به عنوان مثال در زمینه تغذیه، زیبایی، طب طبیعی و هومیوپاتی و غیره، افراد میتوانند به عنوان مشاور دارویی کار کنند.
کار آزمایشگاهی یا کنترل کیفیت داروسازی
همچنین داروسازانی هستند که در آزمایشگاهها تحقیق میکنند. آنها میتوانند رئیس آزمایشگاه و سپس مدیر یک آزمایشگاه شیمیایی-دارویی شوند. کسانی هستند که به ساخت و توزیع دارو میپردازند و مدیر فنی کارخانه میشوند. کنترل کیفیت و بازرسی و مطالعه بالینی دیگر عرصههایی هستند که یک داروساز ممکن است برای اشتغال انتخاب کند.
تولید و نظارت بر تجهیزات پزشکی
اینها تنها زمینههای موجود نیست. شما میتوانید به عنوان یک دانشمند داروساز شغل پیدا کنید و مدیر محصول یک محصول بهداشتی خاص شوید. همچنین شرکتها، داروسازان را در زمینه صدور گواهینامه تجهیزات پزشکی به کار میگیرند که برای تولید و بازاریابی دارو ضروری است.
مهارتها و دانش مورد نیاز یک داروساز
افراد در شغل داروسازی مانند هر حرفه دیگری نیاز به مهارتهای فردی و اجتماعی مختلفی دارند. بهرحال این حرفه از طرفی با محیطهای علمی و پژوهشی مرتبط است و از سوی دیگر در ارتباط با مردم رقم میخورد. در ادامه مهارتهای مورد نیاز یک داروساز را مرور میکنیم.
- تخصص علمی در زمینه شیمیایی-دارویی
- مهارتهای تحلیلی
- رویکرد هدفمند و سازمانیافته
- دقت، توجه و تمرکز در انجام کار
- تمایل به کار تیمی
- برای انجام این حرفه در داروخانهها، در تماس با مردم، به ویژه موارد زیر هم لازم است:
- مهارتهای ارتباطی و ارتباطی
- تمایل به گفتوگو و مهارتهای شنیداری
- مشتریمداری
- همدلی، معاشرت و احتیاط
تیپهای شخصیتی مناسب شغل داروسازی
در مساله انتخاب شغل، یکی از مهمترین موارد، ویژگیهای شخصیتی فرد است. لازم است نوع و تیپ شخصیتی خودمان را شناخته باشیم تا متوجه شویم برای به دست آوردن آن شغل مناسب هستیم یا نه. تیپهایی که در زیر آوردهایم و بر اساس شاخص MBTI دستهبندی شدهاند، عمومیت دارند اما ممکن است استثنائاتی وجود داشته باشد.
شخصیت INTJ:
شخصیت INTJ این تیپ شخصیتی به درونگرایی، شهودی و منطقی بودن و قضاوتگری شهرت دارد. بنابراین حرفههای مرتبط با بهداشت و درمان با فشار کم، محیط خوبی برای آنها است. بنابراین آنها در حوزه داروسازی میتوانند حضور موفقی داشته باشند.
شخصیت INTP:
شخصیت INTP یکی از تیپهای شخصیتی مناسب شغل داروسازی، INTPها هستند. این افراد، شخصیتهایی متفکر، منطقگرا و ادراکی معرفی میشوند. بنابراین در زمینه پژوهش داروسازی و مفاهیم پیچیده ترکیبات دارویی بسیار میتوانند حضور موفقیتی از خود نشان دهند.
شخصیت ISFP:
شخصیت ISFP داروسازی از طرفی شغلی است که همدلی و مهربانی فرد را طلب میکند تا با بیمار ارتباط صحیحی بگیرد و از طرفی استناد به فکتها و حقیقتهای موجود را نیاز دارد. بنابراین افراد دارای شخصیت ISFP که مبتنی بر حقیقتها رفتار میکنند و مایل به همدلی و تعامل هستند، داروسازان موفقی میشوند.
شخصیتESTJ:
شخصیت ESTJ افراد در این دسته، بسیار هوشیار، اجتماعی و برونگرا هستند. آنها در بازارها و در سمتهای ارشد مدیریتی میتوانند کاملا موفق باشند. بنابراین داروخانهداری و داروسازی برای این تیپ بسیار مناسب است.
حالا که به طور کلی با حرفه داروسازی آشنا شدید، میتوانید دیدگاهها یا سوالات خود را درباره این حرفه و مسائل مرتبط با آن، زیر همین مطلب بنویسید.