همه چیز درباره شغل نویسنده

شغل نویسندگی، هنر و مهارت رساندن پیام به مخاطبان از طریق نوشتن است. برای آشنایی با شغل نویسنده، مهارت های نویسندگی و بازار کار و استخدام نویسنده این مقاله را در کاران بخوانید.

همه چیز درباره شغل نویسنده

آشنایی با شغل نویسنده

شغل نویسندگی، هنر و مهارت رساندن پیام به مخاطبان از طریق نوشتن است. نویسنده فردی است که حرفی را با بیانی نو ارائه می‌‌‌‌‌‌کند و با ارائه روش‌‌‌‌‌‌ها و شگردهای گوناگون نویسندگی، سعی دارد بر مخاطب تاثیر بگذارد. نوشتن یک کتاب و مقاله از یک ایده نشات می‌‌‌‌‌‌گیرد و از آنجا که بسیاری از ایده‌‌‌‌‌‌های اولیه کتاب‌‌‌‌‌‌ها و مقالات، برگرفته از جامعه، زندگی و مشکلات مردم است، نویسنده باید توانایی روانشناسی و مردم شناسی داشته باشد و از طریق ارتباط با افراد جامعه با سبک زندگی، علایق، نظرات و مشکلات آن‌‌‌‌‌‌ها آشنا شود.

ابزار اصلی برای تبدیل شدن به یک نویسنده موفق، خواندن و مطالعه زیاد است. نویسندگان بزرگ همگی به کمک مطالعه آثار بزرگ ادبی به دستاوردهای چشم گیری دست یافته اند. این موضوع در شغل نویسندگی در کشور ما هم کاملا صدق می‌‌‌‌‌‌کند. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت این شغل با ما در کاران همراه باشید.

 

وضعیت استخدام و بازار کار نویسنده:

یک نویسنده می‌‌‌‌‌تواند به صورت آزاد و مستقل فعالیت کند که در این مورد ساعت کاری متغیر و منعطف است. نویسنده‌‌‌‌‌ها می‌توانند به استخدام یکی از روزنامه‌‌‌‌‌ها و مجلات و یا شرکت‌‌‌‌‌ها درآیند که در این صورت ساعات کاری آن‌‌‌‌‌ها منطبق با قوانین آن مجموعه است. نویسندگی همیشه متناسب با تحولات اجتماعی و فرهنگی و حتی تکنولوژی، بازار کار ویژه خود را دارد.

با توسعه اینترنت و ابزارهای فضای مجازی، شکل دیگری از نویسندگی تحت عنوان موضوع تولید محتوا در این شغل تعریف شده است. تولید کنندگان محتوا در واقع نویسندگانی هستند که درباره موضوع‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و تجاری در بستر وب مطالب متنوعی تولید می‌‌‌‌‌کنند. با مطرح شدن مباحث بازاریابی محتوا، شغل تولید محتوا نیز به مشاغل حوزه فناوری اطلاعات اضافه شده است. در واقع برخی از نویسندگان ممکن است به شغل تولید محتوا نیز علاقه مند باشند. درباره تولید محتوا بیشتر بخوانید و برای آشنایی با بازار کار و استخدام تولید محتوا اینجا را ببیند.

 

برای استخدام در شغل موردعلاقه تان احتیاج به یک رزومه دارید؛ همین حالا یک رزومه حرفه ای بسازید

 

شرح وظایفی که نویسنده ملزم به انجام آن است:

نویسندگان در شاخه‌‌‌‌های مختلف کلاسیک و تولید محتوا وظایف مختلفی برعهده دارند و در فعالیت خود با آن مواجه می‌شوند که در ذیل به ۷ مورد از آن اشاره کرده‌ایم:

  1. انتخاب موضوع و ایده
  2. جمع آوری اطلاعات اولیه از طریق جستجو یا مصاحبه و ...
  3. نوشتن کتاب، مقاله و محتوای موردنظر
  4. ارائه کتاب و یا مقاله به ناشر
  5. ویرایش کتاب بعد از گرفتن بازخورد
  6. آشنایی و رعایت قانون کپی رایت
  7. شرکت در جلسات نقد و بررسی کتاب

اگر داری استخدام میکنی با 40 درصد تخفیف آگهی تو ثبت کن کد تخفیف jobad40

مهارت‌ها و دوره‌های آموزشی مورد نیاز شغل نویسنده:

بر طبق تحقیقات سایت کاران افرادی که میخواهند به عنوان نویسنده استخدام شوند و یا در این حرفه به صورت آزاد فعالیت کنند اغلب مدرک تحصیلی یکی از این رشته‌‌‌ها را دارند:

  • ادبیات نمایشی
  • زبان و ادبیات فارسی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات پایداری
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات تطبیقی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات حماسی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات روایی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات عامه
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات عرفانی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات غنایی
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات کودک و نوجوان
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات معاصر
  • زبان و ادبیات فارسی گرایش نظریه و نقد ادبی

و همچنین دوره‌های آموزشی زیر را نیز گذرانده باشند:

  • ICDL

یک نویسنده باید ۷ مهارت زیر را داشته باشد:

  • تایپ
  • آشنایی با اصول و قواعد دستور زبان فارسی
  • مدیریت زمان
  • روان شناسی
  • نوشتن
  • ویراستاری
  • برقراری ارتباط موثر با دیگران

همه چیز درباره شغل نویسنده

شخصیت شناسی نویسنده

نویسندگان اغلب در شاخه هنرمندان دسته بندی می‌‌شوند. بنابراین یک نویسنده به صورت کلاسیک خصوصیات اخلاقی و رفتاری ویژه هنرمندان را داراست. توانایی خلق آثار منحصر به فرد با کمک خلاقیت و ایده‌‌های جدید از ویژگی‌‌های یک نویسنده موفق است. نویسندگان می‌‌توانند با نوشتن، هنر خود را ابراز و بر دیگران تاثیر بگذارند. همان طور که اشاره کردیم مطالعه و بررسی آثار نویسندگان و کتب مختلف می‌‌تواند بر موفقیت در شغل نویسندگی تاثیر بسزایی داشته باشد. گرچه تصور می‌‌شود نویسندگی یک شغل انفرادی است اما شکل نوین آن برای نمایش توانمندی‌‌ها و موفقیت نیازمند داشتن روابط عمومی بالا در عصر ارتباطات کنونی است.بر اساس مدل شخصیت شناسی MBTI نزدیک ترین تیپ شخصیتی برای نویسنده شدن ISTP است. اگر نویسنده هستید یا به این شغل علاقه مندید با تست MBTI کاران می توانید با تیپ شخصیتی خود آشنا شوید. در مورد آزمون MBTI مطالب بیشتری اینجا بخوانید.

 

 

۷ چالش پیش روی نویسندگان

مانند تمام مشاغل حوزه هنر نویسندگان به دلیل نوع کار خود با چالش‌های متعددی رو به رو هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده‌ایم:

  1. نبود حمایتهای مالی و معنوی کافی از سوی مسئولان
  2. وجود مشکلات اقتصادی و پایین بودن درآمد برای اکثر نویسندگان
  3. نبود رابطه مناسب بین ناشران و نویسندگان
  4. متزلزل بودن آینده شغلی
  5. تیراژ پایین کتابها به دلیل ضعیف بودن فرهنگ کتابخوانی در بین مردم کشور
  6. نبود شغلی به نام نویسندگی در بین مشاغل مشخص و تعریف شده در کشور
  7. عدم امکان تشکیل صنف نویسندگان به دلیل رسمی نبودن این شغل

 

بیشتر بخوانید:

لیست مشاغل آزاد موجود در ایران

 

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!