آشنایی با شغل نجار:
نجاری یکی از سنتیترین و در عین حال قدیمیترین مشاغل در جامعه است که قدمت طولانی دارد. نجار کسی است که با چوب، وسایل مورد نیاز افراد را میسازد. در این شغل، نجار با ابزارهایی همچون اره، اره سه کاره، دستگاه پرس، پیچ و مهره، چکش، آچار و پیچ گوشتی و … سروکار دارد. با توجه به پیشرفت و گسترش ابزار نجاری، این شغل هم مثل سایر مشاغل صنعتی در حال پیشرفت و گسترش است. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت شغل نجار با ما در کاران همراه باشید.
وضعیت استخدام و بازار کار نجار:
یک نجار میتواند به صورت آزاد و مستقل کارگاه نجاری تاسیس کند و یا در یکی از کارگاههای نجاری استخدام شود. ساعت کار نجارها عموما تمام وقت است و در بعضی از روزهای سال به خاطر حجم بالای کار ساعت کاری طولانیتر میشود.
شرح وظایفی که نجار ملزم به انجام آن است:
نجارها برای پیشبرد سفارشهای خود در اقسام مختلف خانگی و یا شرکتی، وظایف زیر را انجام میدهند. در ادامه با ۷ وظیفه کلی نجار آشنا شوید:
- انتخاب چوب مناسب
- طراحی وسایل چوبی
- رعایت نکات ایمنی
- برش دادن چوب
- ساختن و اتصال قطعات چوبی
- نصب وسایل ساخته شده
- شناخت دکورهای چوبی
مهارتها و دورههای آموزشی مورد نیاز شغل نجار:
بر طبق تحقیقات کاران، فردی که میخواهد در شغل نجاری مشغول به کار شود، میتواند به صورت آزاد از اساتید این حرفه، آموزشهای مورد نیاز را یاد بگیرد و یا میتواند در مقطع دانشگاه یکی از رشتههای زیر را انتخاب کند:
- تکنولوژی چوب
- صنایع چوب و کاغذ گرایش سازههای چوبی
- هنر اسلامی گرایش هنر و صنایع چوبی
- مهندسی منابع طبیعی گرایش چوب شناسی و صنایع چوب
همچنین یک نجار باید ۷ مهارت زیر را داشته باشد:
- آشنایی با قوانین ایمنی
- توانایی کار با ابزار
- برقراری ارتباط موثر با دیگران
- ارتباط با مشتری
- شناخت ابزار مناسب
- کار با چوب
- کار با اره
- خلاقیت
- پیگیری درخواست های مشتری
شخصیت شناسی یک نجار:
نجارها به عنوان فعالان صنعت چوب، اغلب اطلاعات فنی خوبی دارند و به راحتی میتوانند با ابزارهای مختلف کار کنند. این افراد به لحاظ شخصیتی علاقه مند هستند که هنر خود را برای دیگران به نمایش بگذارند. نجارها کار با دست و استفاده از حواس پنجگانه خود را در کار دوست دارند. در قالب تیپ شخصیتی نجارها انجام فعالیتهای منعطف، به دور از ساختار و مقررات زیاد را میپسندند. این افراد که اغلب شخصیتهای درون گرا دارند درصورتی که بتوانند از قوه خلاقیت هنری خود در ترکیب با مسائل فنی در نجاری بهره بگیرند قطعا در این شغل موفق ترند و استخدام این افراد به عنوان نجار بازدهی کار را بالا میبرد.
۳ مشکل پیش روی شغل نجاری
نجارها به عنوان فعالان یکی از مشاغل صنعتی دقیق به دلیل ماهیت ویژه و حساس شغل نجاری با مسائل مختلفی روبه رو هستند که برخی از این چالشها به شرح زیر هستند:
- تحمل سر و صدای زیاد محیط به واسطه کار با اره و سایر ابزارهای برقی تخصصی
- تحرکهای زیاد و توان جسمی بالا
- مخاطرات کار با اره و انواع دستگاههای مختلف نجاری
بیشتر بخوانید: