تیستر غذا کیست؟
وظیفه اصلی یک تیستر غذا، چشیدن غذایی است که توسط شخص دیگری با هدف آزمایش طعم و ویژگیهای خاص آن تهیه شده است. میتوان گفت دو نوع تیستر غذا وجود دارد:
1- آزمایشکنندگان مواد غذایی که آموزشدیدگان حرفهای هستند. آنها توسط شرکتهای مواد غذایی به عنوان کارشناسان مواد غذایی، تکنسینهای مواد غذایی و توسعهدهندگان محصولات استخدام میشوند تا آنها را ارزیابی کنند.
2- مصرفکنندگان متوسطی که به صورت پارهوقت یا به مناسبت استخدام شدهاند تا محصولات مختلف را بچشند و نظرات خود را در مورد طعم محصولات به اشتراک بگذارند.
وظایف تیستر غذا چیست؟
برخی از مسئولیتهای اصلی یک تیستر تمام وقت غذا موارد زیر است:
- انجام آزمایشات کمی و کیفی مواد غذایی: وظیفه اصلی آنها آزمایش مواد غذایی مختلف برای اهداف مختلف مانند اطمینان از مطابقت آنها با استانداردها و مقررات کیفیت و تعیین خواص فیزیکی و شیمیایی آنها است.
- استفاده از ابزارهای ویژه برای آزمایش طعمها و ادویهها: آنها از ابزارهایی تخصصی برای آزمایش طعمها و ادویهها استفاده میکنند تا کیفیتهای مختلف مانند رطوبت، رنگ و محتوای روغن را ارزیابی کنند.
- تجزیه و تحلیل ویژگیهای مختلف مواد غذایی: همچنین از مقادیر از پیش تعیین شده برای ارزیابی ویژگیهایی مانند میزان نمک، رطوبت و حلالیت استفاده میکنند.
- بو کردن نمونههای غذا: علاوه بر طعم، تیسترها غذاها را بو میکنند تا از سازگاری بو با طعم و عدم وجود بوی نامطبوع اطمینان حاصل کنند.
مهارتهای یک تیستر غذا
برخی از مهمترین مهارتهای یک تیستر غذا عبارتند از:
- حس چشایی مناسب: پیشنیاز اصلی تیستری غذا، حس چشایی تیز و دقیق است. زیرا مصاحبههای شغلی تیستر، دارای تستهای عملی هستند که شامل توانایی داوطلب در شناسایی صحیح طعمهای اصلی مختلف از نظر کمیت و کیفیت است.
- دانش گسترده در مورد غذاها و مواد تشکیل دهنده: علاوه بر اینکه توانایی ارزیابی کمیت و کیفیت مواد برای یک تیستر غذا بسیار مهم است، آنها همچنین باید پایه نظری لازم را برای شناخت هر یک از مواد و دانستن طعم و کمیت بهینه آنها داشته باشند.
- مهارتهای ارتباطی کلامی و نوشتاری: تیسترهای غذا باید توانایی بیان آنچه را که میپسندند را تا حد امکان به شکل شفاهی و نوشتاری داشته باشند.
چگونه یک تیستر غذا شویم
این مراحل را در مسیر شغلی خود به عنوان تستر غذا در نظر بگیرید:
1-روی تقویت حس چشایی خود کار کنید
صرفنظر از توانایی طبیعی شما در شناسایی طعمها و مواد مختلف، اگر میخواهید تیستر حرفهای شوید، باید روی حس چشایی خود کار کنید. به عنوان مثال، پنج طعم اصلی شامل شیرین، ترش، شور، تلخ و اومامی را به خوبی بشناسید. یا اینکه یاد بگیرید که روی غذای خود تمرکز کنید.
2-یاد بگیرید که غذای خود را توصیف کنید
همانطور که سلیقه شما بهبود مییابد، باید یاد بگیرید که چگونه در هر زمان مزه مورد نظر خود را توصیف کنید. چه به تنهایی یا با خانواده و دوستان، سعی کنید وعده های غذایی خود را تا حد امکان دقیق و کامل توصیف کنید و نحوه ترکیب مواد مختلف را توضیح دهید.
3-دانش خودتان را بالا ببرید
شرکت در دوره ها و کارگاههای مختلف میتواند مهارت و دانش شما را بالا ببرد. وقتی گواهی شرکت در این کارگاههای حرفهای را داشته باشید، شانس تبدیل شدن به یک تیستر معتبر و حرفهای را خواهید داشت.
4-برای مشاغل مرتبط اقدام کنید
وقتی مهارت مناسب برای تشخیص طعمها را پیدا کردید و آموزشها را فرا گرفتید، وقتش رسیده برای مشاغل مرتبط درخواست بدهید. به دست آوردن تجربه عملی بسیار مهم است و بهبود مستمر میتواند شما را از نقشهای سطح پایینتر به سمت نقشهای ارشد بیشتری به عنوان تیستر مواد غذایی سوق دهد.
5-نیاز مشتریان را بدانید
یکی از مهمترین نقشهای یک تیستر غذا این است که بفهمد آیا یک غذای خاص مطابق با سلیقه و ترجیح فعلی مصرفکننده است یا خیر. این به معنای ارتباط مداوم با مصرفکنندگان و تلاش برای درک مواد مورد علاقه آنها و نحوه طبخ مورد علاقه آنها است.