وقفه شغلی به چه معناست و چرا اتفاق می افتد؟
اصطلاح وقفه شغلی یا همان Career Break برای اولین باردر سال 2022 و در لینکدین به عنوان یک برچسب در سوابق شغلی اضافه شد. وقفه شغلی یعنی اینکه ما دریک دوره مشخص، کارمان را به دلایل مختلف ترک کرده ایم و بعد از مدتی دوباره مشغول کار شده ایم. اگر مثلا بخواهید رزومه تان را در لینکدین بسازید تگ "وقفه شغلی" به شما امکان می دهد تا دوره های زمانی که کار خود را به دلایل مختلف ترک کرده اید، در رزومه توضیح دهید.
مسافرت، مهاجرت، بیماری و یا مسائل خانوادگی و حتی فعالیت های داوطلبانه و آموزشی هر یک می توانند دلیلی باشند که شما طی دوره ای دچار وقفه شغلی شوید و شغل تان را ترک کنید. اما چطور می شود وقفه شغلی را در رزومه و یا مصاحبه شغلی عنوان کرد که برای استخدام شدن نکته منفی محسوب نشود؟
اگر در مصاحبه بپرسند که چرا وقفه شغلی داشتید، چه جوابی بهتر است؟
داشتن وقفه شغلی در سوابق کار برای خیلی از کارفرمایان قابل درک است اما برای عده ای از مدیران منابع انسانی هم می تواند سوال برانگیز باشد؛ بهترین راهکار این است که اعتماد به نفس داشته باشید و خیلی خلاصه، دلیل تان را عنوان کنید. پاسخی که می دهید باید به اندازه کافی برای شما ضرورت و اهمیت داشته باشد که مدیر مصاحبه کننده را هم قانع کند.
بهترین راه این است که قبل از مصاحبه حتما دلیل تان را برای این موضوع مشخص کنید تا وقتی از شما بپرسند "چرا در سوابق تان، وقفه شغلی وجود دارد" بتوانید بدون اضطراب و با آرامش پاسخ دهید. چند نمونه جواب درباره دلایل وقفه کاری را در ادامه ببینید:
- "در سال 1392 متاسفانه پدرم از دنیا رفت و مادرم که بیمار بود به کمک من برای نگهداری نیاز داشت؛ سلامتی مادرم برایم اولویت داشت؛ به همین خاطر تصمیم گرفتم استعفا بدهم و یک دوره 6 ماهه از او در خانه نگه داری کنم. خوشبختانه بعد از این مدت موفق شدم یک پرستار قابل اعتماد پیدا کنم."
- "سال 1389 بعد از یک سال تلاش بلاخره در رشته مورد علاقه ام در کنکور کارشناسی ارشد قبول شدم؛ هدفم برنامه ریزی برای فارغ التحصیلی با نمره بالا بود که بتوانم پذیرش رشته دکتری یکی از دانشگاه های خارج از کشور را بگیرم. به همین خاطر یک سال و نیم از بازار کار فاصله گرفتم تا به اندازه کافی برای تحصیلاتم زمان بگذارم."
- "سال 1390 احساس کردم از شغلم به عنوان حسابدار رضایت کافی ندارم؛ بعد از مدتی که وضعیت و شرایط را بررسی کردم تصمیم گرفتم از کارم استعفا بدهم و در دوره آموزشی 3 ماهه دیجیتال مارکتینگ شرکت کنم. بعد از 6 ماه دوری از فضای کار توانستم به عنوان کارآموز دیجیتال مارکتینگ، کارم را دوباره شروع کنم."
هرگز فراموش نکنید .....
دلایل شما برای ترک شغل هر چه که باشد، کاملا شخصی است ؛حتی اگر از نظر فرد مصاحبه کننده هم به اندازه کافی قانع کننده نباشد اما یادتان باشد که برای توضیح چنین مساله ای در مصاحبه هرگز نیازی نیست عذرخواهی کنید. وقتی با اعتماد به نفس درباره گذشته، انتخاب ها و اولویت هایتان صحبت می کنید نه تنها خودتان حس مثبتی پیدا می کنید بلکه مدیر مصاحبه کننده و کارفرما را هم تحت تاثیر خودباوری و عزت نفس تان قرار می دهید.
اگر می خواهید پس از یک دوره وقفه شغلی به سرکار برگردید، این فیلم آموزشی راهکارهای جالبی برای شروع دوباره کار دارد.
شما هم تا به حال وقفه شغلی داشتید؟ چطور در مصاحبه شغلی عنوان کردید؟
منبع https://hbr.org/
بیشتر بخوانید:
12سوال زیرکانه در مصاحبه شغلی و پاسخ های آن