آشنایی با شغل اپتومتریست :
همه ما حداقل یک بار در زندگیمان به یک اپتومتریست یا متخصص سنجش بینایی مراجعه کردهایم. اپتومتری در واقع علم مراقبت و سنجش بیماریهای چشمی است. این متخصصان وظیفه دارند بیماریهای چشمی را تشخیص داده و نوع آنها را مشخص کنند. سازمان بهداشت جهانی اپتومتریستها را مراقبان اولیه سلامت چشم میداند.
اهمیت کار اپتومتریستها از این بابت است که بیش از ۸۰ درصد اطلاعات ما از محیط پیرامونمان از طریق سیستم بینایی کسب میشود، بنابراین طبیعی است نقص در عملکرد این سیستم صدمات جبران ناپذیری در پی دارد. اپتومتریستها بیماران را معاینه میکنند تا اگر دچار عیوب انکساری، اختلالات دید دو چشمی، و ... بودند، موضوع ثبت و بررسی شود. پس از معاینه در صورت لزوم اپتومتریست بیمار را به یک چشم پزشک متخصص ارجاع میدهد. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت این شغل با ما در کاران همراه باشید.
تفاوت اپتومتری با چشم پزشکی
در واقع اپتومتریست ها وظیفه پیشگیری و یا درمان های ابتدایی را دارند این در حالی است که چشم پزشکان اغلب برای انجام درمان های دارویی و یا جراحی که تخصصی تر هستند، وارد عمل می شوند. گاهی به دلیل تکرار و تجربه در انجام یک کار، مهارت درمانگر نیز به مراتب بالاتر خواهد رفت، به همین دلیل برای تشخیص میزان ضعیفی چشم و تعیین نمره عینک، گاها مهارت اپتومتریست ها بالاتر است. پس اگر شما از بیماری چشمی خاصی رنج نمی برید و تنها قصد معاینات دوره ای چشم خود را دارید به بینایی سنج ها مراجعه کنید. برای آشنایی با شغل چشم پزشک و شرح وظایف چشم پزشک این مقاله را بخوانید.
وضعیت استخدام و بازار کار اپتومتریست :
بینایی سنج یا اپتومتریست میتواند در بیمارستانها، کلینیکها و سایر مراکز درمانی استخدام شود. اپتومتریستها میتوانند در حوزه مشاوره بهداشت چشم و مشکلات بینایی فعالیت کنند. متخصصان بینایی سنجی همچنین میتوانند با اخذ مجوزهای لازم مرکز بینایی سنجی شخصی راه اندازی کنند. یک بینایی سنج میتواند به ساخت و فروش عینکهای طبی نیز بپردازد که این کار بعد از اخد مجوزهای لازم امکان پذیر است.
۱۰ شرح وظیفه اصلی اپتومتریست به این شرح است:
یک متخصص اپتومتریست وظایف مختلفی بر عهده دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره کرده ایم:
- بررسی و تشخیص نارساییهای اختلاف دید دو چشمی یا ضعف تطابق یا تقارب و درمان غیر دارویی
- بررسی و تجویز عینک به کمک داروهای سیکلوپلژی و یا تجویز عینک برای رفع عیوب انکساری مانند( نزدیک بینی، دوربینی،آستیگماتیسم ، پیرچشمی) و ساخت و ارائه عینک طبی
- تجویز تمرینهای ارتوپتیک جهت درمان غیر جراحی اختلالات حرکتی
- انجام تستهای ویژه از قبیل توپوگرافی، پاکیمتری، اُ سی تی، جی دی ایکس،الکترو دیاگنوستیک و سونوگرافی چشمی و...
- مشاوره در امور بهداشتی چشم
- انجام معاینات اپتومتریک و صدور گزارش استخدامی
- تجویز لنزهای تماسی پس از مشاوره با چشم پزشک یا دکترای اپتومتری
- بینایی درمانی به روشهای غیر دارویی و غیر جراحی (درمان تنبلی چشم)
- بررسی نارساییهای بینایی بزرگسالان و کودکان
- تجویز وسایل کمک بینایی در افراد کم بینا
مهارتها و دورههای آموزشی مورد نیاز برای استخدام اپتومتریست:
بر طبق تحقیقات سایت کاران فردی که میخواهد در شغل اپتومتریست استخدام شود باید مدرک تحصیلی این رشته را داشته باشد:
- بینایی سنجی
یک اپتومتریست باید این مهارتها را نیز داشته باشد:
- ساخت عینک طبی
- برقراری ارتباط موثر با دیگران
- اصول مشاوره
- کار تیمی
شخصیت شناسی اپتومتریست :
"علاقه به حل مشکلات" یک ویژگی مشترک شخصیتی در تمام مشاغل حوزه پزشکی است. در تیپ شخصیتی یک اپتومتریست هم باید گفت که این افراد به مشاغل حوزه پزشکی علاقه مند هستند. اپتومتریستها علاوه بر اینکه صبر و تحمل بالایی برای شناسایی و حل مسائل دارند، علاقمند هستند مستقیما با دیگران در ارتباط باشند؛ آنها همچنین به نگرانی بیماران توجه خاصی دارند و علاقه مند هستند زندگی دیگران را آسان تر کنند.مطابق تست معتبر شخصیت شناسی MBTI، بهترین تیپ شخصیتی برای استخدام اپتومتریست مثل خیلی از شاخه های پزشکی، ISFJ است.اگر می خواهید بدانید شخصیت شما چقدر مناسب شغل اپتومتری است، در تست MBTI کاران شرکت کنید.
٣ چالش پیش روی یک اپتومتریست :
با وجود اینکه تصور میشود اپتومتریست در مقایسه با سایر شاخههای پزشکی کم چالشترین شغل محسوب میشود اما رویارویی آنها با افراد مختلف جامعه مسائلی را رقم میزند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- مواجهه با انواع مختلف و ناشناخته بیماریهای مربوط به بینایی
- تغییرات مداوم حوزه بینایی سنجی و ورود تکنولوژیهای جدید
- مدیریت استرس بیماران و روحیه دادن به آنها برای برخورد با انواع مشکلات حاد بینایی
بیشتر بخوانید :