چرا کارفرمایان به سمت جذب کارآموز میروند؟
ایده "اول آموزش بده، بعد استخدام کن" مربوط به دنیای امروز استخدام نیست؛ شاید قدمتش به هزاران سال قبل و همان رابطه استاد و شاگردی برگردد. با به روزشدن روشهای جدید استخدام، کارفرمایان ترجیح دادند در کنار روشهای سنتی استخدام، افراد حرفهای و باسابقه را به کمک کاریابیها شناسایی و جذب کنند؛ با این حال طی چند سال گذشته سازمانهایی مختلفی به این نتیجه رسیدند که به جای استخدام افراد با سابقه، برای جذب متقاضیان، دورههای آموزشی برگزار کنند به این دلیل که :
1.تغییرات لحظهای فناوری در مشاغل باعث شده تا خیلی از کارفرمایان برای استخدام نیروی حرفهای با مشکل مواجه باشند؛ چراکه بخش بزرگی از فارغ التحصیلان آماده به کار، با وجود داشتن مدارک تحصیلی، مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار را ندارند؛ به همین خاطر آنها ترجیح میدهند به جای مدتها سرگردانی برای پیدا کردن نیروی با تجربه، متقاضیان کارآموز را جذب کرده و برای استخدام آنها دورههای آموزشی و به اصطلاح بوت کمپهای کارورزی برگزار کنند. به کمک این دورهها، کارجویانی برای استخدام جذب میشوند که بیشترین تناسب را با فرهنگ آن سازمان دارند.
2.موج جدید مهاجرت و کمبود نیروهای متخصص در کشور دلیل دیگری است که باعث شده شرکتها به سمت آموزش متقاضیان کار باشند.
3.برخی از مشاغل هستند که به دلیل سختی و پیچیدگی، متقاضیان زیادی برای استخدام ندارند؛ شغلهایی مثل کارشناسی امنیت و مهندسی دواپس تا مشاغلی که برای آنها هیچ رشته دانشگاهی یا آموزشگاه خاصی وجود ندارد. به همین خاطر روز به روز تعداد سازمانهایی که برای مشاغل موردنیاز خود دورههای آموزشی برگزار میکنند، بیشتر میشود.
مزایای دورهها و بوت کمپهای آموزشی برای کارجویان
- کسب مهارتهای هدفمند برای کار و استخدام
- مشخص شدن مسیر شغلی برای کارجویان
- کسب تجربه واقعی حضور در محیطهای کاری و مواجهه با نیازهای محیط کار
- کسب مهارتهای نرم برای توسعه شخصی
- صرفه جویی در هزینههای آموزش
مزایای دورهها و بوت کمپهای آموزشی برای کارفرمایان
1.کاهش هزینههای استخدام و جذب نیرو
2.صرفه جویی در زمان برای آموزش هدفمند افراد متقاضی
3.تربیت نیروهای با انگیزه و متخصص متناسب با فرهنگ و نیاز سازمان
4.تزریق استعدادهای جدید به سرمایهای انسانی سازمان
بیشتر بخوانید: