آشنایی با شغل خبرنگار و تمام چالش های آن

شغل خبرنگاری از دسته مشاغل حوزه ارتباطات و البته جز سخت ترین مشاغل دنیاست. کار یک خبرنگار، تهیه اخبار و گزارش به شکل های مختلف است؛ از نوشتن اخبار، مقالات و گزارش های خبری تا تهیه گزارش های ویدئویی و مصاحبه های رادیویی! نوشته های یک خبرنگار ممکن است به صورت چاپی در رسانه های مکتوب مثل روزنامه، هفته نامه یا انواع مجله چاپ شده و یا اینکه به صورت آنلاین در خبرگزاری ها و سایت های خبری منتشر شود.

آشنایی با شغل خبرنگار و تمام چالش های آن

 

با توجه به تعریف جدید، شغل خبرنگار، طیف گسترده تری از راه های اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را در بر می گیرد. در این مقاله کاران قصد داریم شما را با وظایف و ویژگی های یک خبرنگار آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

شغل خبرنگاری همان طور که اشاره کردیم در حوزه ارتباطات تعریف می شود بنابراین هرچقدر دایره روابط یک خبرنگار در حوزه کاری اش بیشتر باشد، به دلیل منابع خبری گسترده تر، فرد خبرنگار موفق تری خواهد بود. با توجه به تغییر راه های اطلاع رسانی و توسعه ابزارهای خبری طی ۱۰ سال گذشته، شکل و قالب شغل خبرنگاری نیز بسیار متفاوت تر از گذشته شده است؛ در واقع به دلیل افول کار مطبوعات طی این مدت، بسیاری از خبرنگاران، از قالب روزنامه نگاری سنتی و یا همان چاپی خارج شده اند و بیشتر به سمت روزنامه نگاری آنلاین در وب سایت های خبری و یا حتی خبرگزاری های فعال در بخش دولت و یا بخش خصوصی رفته اند.

خبرنگاری شغلی است که افراد در آن هر روز با وقایع جدید روبرو می شویدو به همین دلیل وقتی شغل شما خبرنگاری است هیچ گاه دچار تکرار و روزمرگی نخواهید شد. برای شغل خبرنگاری نه تنها باید انرژی کافی داشته باشید، بلکه هر زمان باید در حال یادگیری روش های جدید برای اطلاع رسانی باشید. اما در کنار این ویژگی ها، یک خبرنگار باید مهارت های پایه مانند تکنیک های تهیه خبر، گزارش نویسی و توانایی برقراری ارتباط و گفتگو با افراد مختلف را داشته باشد. یک خبرنگار باید هر روز در جریان اخبار روز باشد؛ در واقع در کنار آگاهی و تسلط کامل بر اخبار و وقایع مربوط به کارتان، شما همیشه و هرلحظه به عنوان یک خبرنگار حرفه ای باید در جریان اخبار مهم روز در بخش اقتصاد، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، هنری و حتی سیاسی داخل و خارج از کشور قرار بگیرید. 

 


 

 در ادامه این مقاله کاران، به بازار کار و شرح وظایف یک خبرنگار می پردازیم.

وضعیت استخدام و بازار کار خبرنگار:

به دلیل تغییر شیوه کاری روزنامه نگاری و مشکلات اقتصادی بسیاری که این روزها پیش پای فعالان مطبوعاتی از جمله هزینه های سنگین کاغذ قرار دارد، در کشور ما شغل خبرنگاری، در رده مشاغل کم درآمد و در عین حال سخت و پر استرس قرار می گیرد اما با این حال همچنان طرفداران مخصوص به خود را دارد. با وجود اینکه بسیاری از حرفه ترین خبرنگاران در کشورمان و یا حتی دنیا،  تحصیلات و رشته دانشگاهی شان در زمینه خبرنگاری نبوده ؛ اما اغلب فارغ التحصیلان رشته ارتباطات و روزنامه نگاری، بیشترین تقاضا را برای استخدام به عنوان یک خبرنگار دارند. یک خبرنگار در حال حاضر می تواند علاوه بر رسانه های مکتوب مانند مطبوعات اقتصادی، سیاسی و حتی تخصصی در صنایع مختلف، در خبرگزاری ها و سایت های مختلف خبری استخدام شود. ساعات کاری یک خبرنگار با توجه به حوزه کاری و محلی که کار می کند، از تمام وقت تا پاره وقت متغیر است؛ با این حال بسیاری از خبرنگاران مخصوصا خبرنگارهایی که در رسانه های تلویزیونی و رادیویی فعالیت می کنند ممکن است برای برنامه ها و پروژه های خبری، در تمام روزهای هفته و ساعت های مختلف، مشغول به فعالیت باشند.

 

برای استخدام در شغل موردعلاقه تان احتیاج به یک رزومه دارید؛ همین حالا یک رزومه حرفه ای بسازید

۷ وظیفه یک خبرنگار

  1. تحقیق بررسی درباره علل وقوع یک رویداد و پوشش خبری اتفاق
  2. مصاحبه با افراد به صورت‌های مختلف ( تلفنی، حضوری، اینترنتی)
  3. تهیه و تنظیم اخبار و زمان بندی انتشار آنها
  4. شرکت در کنفرانس‌ها، برنامه‌ها و مراسم‌ها جهت کسب اخبار
  5. تنظیم گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و پیاده سازی متون گزارش‌ها و مصاحبه‌های ضبط شده
  6. پیدا کردن منابع خبری مطمئن و انتشار اخبار حقیقی
  7. هماهنگی با دیگر خبرنگاران و مسئولان به منظور انتشار اخبار تازه و غیر تکراری

 

شغل خبرنگاری در فهرست مشاغل سخت قرار می گیرد

مهارت ­ها و دوره­‌های آموزشی مورد نیاز برای استخدام خبرنگار:

بر اساس تحقیقات تیم کاران، افرادی که می‌خواهند در شغل خبرنگاری استخدام شوند بهتر است دوره‌های زیر را نیز گذرانده باشد:

  • روزنامه نگاری
  • روش های عمومی تولید محتوا
  • فن بیان
  • Microsoft Office
  • تولید و انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی
  •  

یک خبرنگارباید این مهارت­ ها را نیز داشته باشد:

  • توانایی برقراری ارتباط با دیگران
  • آشنا با اصول روابط عمومی
  • تکنیک های نویسندگی
  • اصول گزارش نویسی
  • تکنیک های تهیه مصاحبه و اخبار
  • بداهه گویی
  • انجام کارها به صورت تیمی
  • پرسشگری
  • تکنیک های تحقیق و جستجو
  • آشنایی با اصول تند نویسی
  • آشنایی با روش های کسب اطلاعات
  • رعایت حریم خصوصی

معرفی شغل خبرنگار

 

شخصیت شناسی خبرنگار

یک خبرنگار به دلیل ماهیت شغلش، قطعا باید شخصیتی کاملا برون گرا داشته باشد تا بتواند در مراحل انجام وظایف به عنوان یک خبرنگار با افراد جامعه ارتباط مناسبی برقرار کند. حس کنجکاوی بالا و توانایی تحقیق و پرسش گری از دیگر خصوصیات بارز خبرنگاران است. اغلب خبرنگاران موفق می توانند با اعتماد به نفس بالا و آگاهی کامل با افراد متفاوت و چهره های بزرگ اقتصادی، سیاسی، ورزشی، هنری ارتباط برقرار کنند.

 

 

۴ چالش پیش روی یک خبرنگار

قطعا چالش های شغل خبرنگاری به اندازه ای بوده که این شغل در رده مشاغل سخت دنیا قرار گرفته است؛ در ادامه این مقاله کاران با برخی از این چالش ها و مشکلات آشنا می شوید:

  1. چالش دست اول نگه داشتن اخبار: اگر یک خبرنگار حرفه ای باشید باید بدانید که مهم ترین چالش پیش روی شما تهیه اخبار دسته اول است، شما باید به عنوان خبرنگار، سریع تر از رسانه های خبری دیگر بتوانید این اخبار را منتشر کنید. دست و پنجه نرم کردن با چالش زمان و انحصار منابع خبری، موضوعی است که همیشه به عنوان یک خبرنگار با آن روبه رو هستید.
  2. اعزام به مناطق خطرناک و پرحادثه: از مناطق جنگی تا مناطقی که به دلیل یک حادثه طبیعی و غیرطبیعی خبرساز شده اند، همگی می توانند به دلیل حوادث پیش بینی نشده، برای شما به عنوان یک خبرنگار چالش محسوب شوند.
  3. دوری از خانه و خانواده : خبرنگاران حوزه حوادث، سیاسی و حتی اقتصادی می دانند که مجبورند بخشی از روزهای هفته را در سراسر کشور و یا حتی خارج از مرزها، مشغول تهیه گزارش باشند.
  4. استرس بالای شغل خبرنگاری: فارغ از اینکه شما در چه حوزه ای خبرنگار باشید، استرس و تنش، چاشنی همیشگی کار شماست چراکه مجبورید در هر شرایطی، اخبار تازه را در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه و منتشر کنید.

 

بیشتر بخوانید:

کاران چگونه بهترین افراد را برای شرکت‌ها و سازمان‌ها استخدام می‌کند؟

کاران چگونه مشکل بیکاری شما را حل می کند؟

همه چیز درباره شغل روابط عمومی؛ ششمین شغل پراسترس جهان!

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!