۱- توسعه استعدادهای داخلی
در مواجهه با مهاجرت کارگران ماهر و متخصصین، پرورش استعدادهای داخلی اهمیت زیادی پیدا میکند. کسبوکارها میتوانند در طرحهای آموزشی و ارتقای مهارت سرمایهگذاری کرده تا از پتانسیل نیرویکار کشور استفاده کنند. با تقویت مهارتها در داخل کشور، سازمانها وابستگی خود را به کارشناسان خارجی کاهش داده و در نهایت تخصص ملی و پایداری اقتصادی را تقویت کنند.
۲- برونسپاری: تخصص مناسب، کاهش ریسک
مفهوم برون سپاری در استخدام اهمیت زیادی دارد و به شرکتها امکان دسترسی به مهارتهای تخصصی بر اساس پروژه خاص را میدهد. با برونسپاری وظایف یا پروژههای خاص به فریلنسرها یا خرید سرویس از شرکتهایی که یک بار نیازی را توسعه دادهاند، کسبوکارها می توانند ضمن بهرهمندی از تخصص، نیازهای خود را برآورده کنند.
۳- کارآموزی: فرصتهای یادگیری بیشتر
کارآموزی ابزار منحصر به فردی برای کسانی است که تجربه کاری زیادی ندارند. با استقبال از دانشجویان یا متخصصان برای شرکت در دورههای کارآموزی ، شرکتها میتوانند تجارب یادگیری را تسهیل کنند، به طوری که به نفع هر دو طرف باشد.
۴- تخصص داخلی: ابتکارات آموزشی
کسب و کارها با همکاری موسسات آموزشی، میتوانند برنامههای خود را به طور هدفمند توسعه دهند تا با نیازهای نیرویکار آنها هماهنگ باشد، به طوری که با همکاری موسسات آموزشی دورههای تخصصی مورد نیاز صنعت خود را طراحی کنند. این رویکرد نه تنها موجب یافتن و پرورش استعدادها میشود، بلکه تضمین میکند که نیروی کار کشور دارای مهارتهای لازم است.
۵- پرورش دانش: به اشتراکگذاری و یادگیری
تشویق کارمندان به فعالیت در جوامع آنلاین جهانی و شبکههای حرفهای، فرهنگ یادگیری مستمر و اشتراک دانش را تقویت میکند. این ارتباط متقابل تخصص داخلی را غنی کرده و قابلیتهای حل مسئله را افزایش میدهد. از طرفی تشویق کارکنان به ایجاد وبلاگهای تخصصی و انتشار دانش موجب ارتقا کلی سطح تخصص در کشور میشود.
در نتیجه، تلاقی مهاجرت کارگران ماهر و متخصصین، تحریمهای اقتصادی و کاهش ارزش پول، نیاز به بازنگری رویکردهای سنتی استخدام را دارد. با اولویت دادن به توسعه استعدادهای محلی، پذیرش کار از راه دور، برونسپاری و سرمایه گذاری در آموزش، کارفرمایان میتوانند از این چالشها فراتر رفته و تخصص لازم برای موفقیت پایدار را تضمین کنند. در عصری که با تغییرات متحولکننده طرف هستیم، توانایی انطباق، نوآوری و پرورش نیروی کار انعطافپذیر به عنوان سنگ بنای تابآوری سازمانی ظاهر میشود.
بیشتر بخوانید: