9تکنیک غربال گری رزومه برای استخدام سریع

مدیران و متخصصان منابع انسانی چطور انبوهی از رزومه ها را در مدت زمان کوتاهی انتخاب و یا غربال می کنند؟ در این مقاله کاران از تکنیک های غربال گری رزومه گفتیم که هم برای کارفرمایان و هم برای کارجویان می تواند مفید باشد.

  9تکنیک غربال گری رزومه برای استخدام سریع

غربال گری رزومه چیست و چه کاربردی دارد؟

غربال گری رزومه یا همان CV Screening یکی از روش هایی است که متخصصان استخدام و منابع انسانی به کمک آن می توانند خیلی سریع تر رزومه های مرتبط با فرصت شغلی را شناسایی و انتخاب کنند. در واقع تکنیک های غربال گری رزومه، همان روش های انتخاب سریع مناسب ترین رزومه ها هستند که به مسئول استخدام اجازه می دهد در زمان خود صرفه جویی کند.

حتی اگر یک کارجو هم باشید، با دانستن نکات غربال گری رزومه متوجه می‌شوید، مدیران چه رزومه‌هایی را تایید و کدامیک را رد می‌کنند.

چرا انتخاب و غربال گری رزومه ها مهم است؟

به عنوان یک مدیر استخدام قطعا برایتان بارها پیش آمده که برای هر آگهی شغلی، صدها رزومه متقاضی استخدام دریافت کنید؛ شما مجبورید در مدت زمان محدودی رزومه‌ها را به اصطلاح غربال کرده و بهترین‌ها را برای انجام مصاحبه تلفنی و یا حتی مصاحبه حضوری انتخاب کنید. فرایند انتخاب رزومه با بررسی و ارزیابی اولیه رزومه‌ها شروع می‌شود که برای مدیریت بهتر شامل دو مرحله است؛

در مرحله اول، رزومه متقاضیانی که شرایط اولیه و اساسی مانند شرح سوابق شغلی و تحصیلی مرتبط، مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را ندارند حذف کنید.

در مرحله دوم، به دنبال رزومه‌هایی بگردید که شامل موارد زیر می‌شوند:

1.سوابق شغلی و دوره های آموزشی بهتر است با شغل موردنظر شما همسو باشد: در این خصوص هوشیار باشید، چرا که برخی متقاضیان استخدام، سعی می‌کنند در رزومه‌های خود، اهداف شغلی را به گونه ای بیان کنند تا با آنچه شما نیاز دارید سازگار باشد.

2.علائم پیشرفت شغلی مناسب مثل ثبات و پیشرفت کاری را در رزومه در نظر بگیرید: شما با نگاه به سوابق حرفه ای فرد می‌توانید متوجه شوید چقدر در موقعیت‌های شغلی مختلف ثابت قدم بوده است؛ این موضوع را به راحتی از مدت زمان سابقه کاری در شرکت‌های مختلف هم می شود فهمید؛  پیشرفت قدم به قدم در سمت‌های کاری، خود نقطه قوت دیگری است که می‌تواند اعتماد شما را به یک رزومه شغلی جلب کند. در همین زمینه می توانید مقاله تمام باید و نبایدهای یک رزومه شغلی خوب را بخوانید.

 

پادکست کاران درباره رزومه

 

حالا زمان بازبینی رزومه‌های غربال شده است؛ در این بخش نسبت به نشانه‌های نقاط ضعف در رزومه کارجویان هوشیار باشید. سعی کنید با درنظر گرفتن این نکات، رزومه‌های برتر را که تا حد امکان شامل این نقاط ضعف نیستند، انتخاب کنید:

1.شرح تحصیلات طولانی در مقابل سابقه شغلی کم: این مورد در کنار تجارب شغلی کمتر موضوعی است که به دقت باید به آن توجه کنید.

2.وجود فاصله در دوره‌های کاری: اغلب متقاضیان استخدام اگر حرفه ای باشند به ندرت میان سوابق شغلی آنها فاصله وجود دارد.

3.سوابق شغلی کوتاه در شرکت‌های مختلف: منظورمان از سوابق شغلی کوتاه این است که فرد در تمام برهه‌های زمانی کاری اش بیشتر از چند ماه( زیر یک سال) حضور نداشته است.

4.عدم وجود پیشرفت منطقی در کار: برخی از متقاضیان استخدام ممکن است سال‌ها تنها به عنوان کارشناس مشغول به کار باشند و هیچ سابقه ای برای انجام مسئولیت‌های  بالاتر یا سمت‌های ارشد نداشته باشند.

در همین زمینه بیشتر بخوانید: 8 حقیقت جالب درباره اشتباه کارجویانی که در مصاحبه استخدامی رد شده اند

5.اطلاعات شخصی بیش از حد : توضیح بیش از اندازه اطلاعات شخصی شاید به این دلیل است که فرد مورد نظر چندان تجربه شغلی ندارد.

6.شرح عناوین مشاغل و سمت‌ها بدون شرح نتایج یا پیشرفت‌ها: در برخی رزومه‌ها شما با عناوین شغلی جذابی روبه رو می‌شوید؛ در صورتی که هیچ کدام دارای شرح و نتایج مربوط به پیشرفت شغلی فرد نیستند.

7.نوشتن حقوق درخواستی به صورت نامتعارف در رزومه: مثل اینکه با زیر رقم ....میلیون تومان حاضر به همکاری نیستم.

 با این حال پیشنهاد کاران به شما این است که در جریان انتخاب و بازبینی رزومه‌ها هرگز :

از شمایل کلی یک رزومه درباره صلاحیت و مهارت‌های فرد قضاوت نکنید؛ سعی کنید توجه تان مستقیما روی مهارت‌ها و موفقیت‌های متقاضی باشد.

متقاضیان استخدام را با یکدیگر مقایسه نکنید؛ تلاش کنید در میان رزومه‌ها به دنبال وجود مشابهت‌ها باشید.

به نظر شما چه نکات دیگری را باید در غربال گری رزومه در نظر گرفت؟ از تجربه تان بگویید.

 بیشتر بخوانید:

پادکست کاران درباره رزومه (بخش دوم)

10 اشتباه مدیران درمصاحبه استخدامی که کارجو را فراری می دهد

 دروغ رایج در رزومه‌های شغلی که باید بشناسید!​​​​​​​

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!