راهکارهایی برای اینکه حسادت‌مان‌ نسبت به همکاران‌ را مدیریت کنیم

معمولا سعی کرده‌ایم در مجموعه مقالات‌مان، از جنبه‌های مختلف به رابطه با همکاران در محل کار، به عنوان یک عنصر حیاتی برای ایجاد یک محیط مثبت بپردازیم. امروز می‌خواهیم در مورد جنبه‌ای دیگر از آن، صحبت کنیم که نه تنها برای ایجاد آرامش در بین همکاران بلکه برای پیشرفت سطح شخصی و در نتیجه حرفه‌ای، ضروری است. احتمالا هر کدام از ما در زندگی با احساس حسادت مواجه بوده‌ایم. این مساله کار و روابط کاری هم می‌تواند به وجود بیاید. احساس حسادت می‌تواند نسبت به یک یا چند نفر ایجاد شود و علاوه بر منفی کردن فضا، نشان‌دهنده یک مانع واقعی برای رشد ماست. در ادامه این مطلب، پیشنهاداتی خواهیم داد که بتوانید از این احساس ظاهرا منفی، به عنوان یک عامل پیش‌برنده در جهت رشد استفاده کنید.

راهکارهایی برای اینکه حسادت‌مان‌ نسبت به همکاران‌ را مدیریت کنیم

از خواسته‌ و اهداف شخصی خودتان آگاه باشید

همه ما در کارمان اهدافی داریم که با جاه‌طلبی دوست داریم، هر چه زودتر به آن‌ها برسیم. در این شرایط اگر همکارمان زودتر به آن جایگاه‌ها و هدف‌های مورد نظر ما برسد، ممکن است حس حسادت در ما ایجاد کند.

به عنوان مثال این می‌تواند شامل یک ترفیع در موقعیت شغلی باشد. در چنین شرایطی مهم است که زندگی خودتان را با دیگری مقایسه نکنید. شما خواست‌ها و اهداف خودتان را در مسیر اختصاصی مربوط به خودتان دارید و بهتر است روی آن‌ها متمرکز شوید. شاید خواسته‌هایی که شما دارید بسیار متفاوت از مسیر شغلی مورد نظر همکارتان باشد.

پیشرفت مداوم‌تان را تجزیه و تحلیل کنید

بعد از آگاهی از اهداف و افکار خودمان، مرحله مهم دیگر آنالیز و تحلیل مسیرمان است. اگر به هدف مورد نظر خودمان نرسیده‌ایم، باید دنبال پاسخ به این سوال باشیم که چرا به هدف مورد نظر نرسیدیم.

حتی برای این کار می‌توانیم با همان همکار که بهش حسادت می‌کنیم یا با رییس خودمان حرف بزنیم. قطعا آن‌ها هم تجربیات و نظراتی دارند که می‌توانیم از آن‌ها برای پیشرفت مداوم استفاده کنیم. به این ترتیب، خواهیم توانست موانع احتمالی را کشف کنیم و با نگاهی مثبت و تعاملی، طوری حرکت کنیم که به اهداف‌مان نزدیک‌تر شویم.

حسادت، می‌تواند مثبت و یاری‌دهنده باشد!

جنبه دیگری که لازم است حتما در آن تامل کنیم، این است که تفاوت‌های ظریف بین حسادت منفی و مثبت را درک کنیم. حسادت منفی آن‌گونه از حسادت است که باعث شود ما به پیشرفت نکردن و شکست همکاران‌مان فکر کنیم. درحالی‌که در نوع مثبت آن، تلاش می‌کنیم خودمان را به آن جایگاه و مرتبه بالاتر برسانیم.

بنابراین با تبدیل این حس به یک رقابت مثبت، خواهیم توانست به رشد شخصی خودمان کمک کنیم. البته بیش از هر چیز این مساله شخصی و درونی خواهد بود. اینکه تلاش کنیم از زندگی و پیروزی‌های دیگران الهام بگیریم و از آن برای پیشرفت شخصی استفاده کنیم.

 

چگونه با همکار بدبین و منفی رفتار کنیم؟

 

روابط دوستانه‌ای با همکاران‌تان داشته باشید

حتما تجربه‌اش را داشته‌ایم که از موفقیت‌های دوستان نزدیک و صمیمی‌مان خیلی خوشحال می‌شویم. بر همین اساس، اگر سعی کنیم روابط صمیمی و دوستانه‌ای با همکاران خودمان برقرار کنیم، می‌توانیم همین روحیه را در محیط کاری برقرار کنیم.

به این ترتیب، وقتی چنین دوستی برقرار باشد خود را با دیگران کمتر مقایسه خواهیم کرد. از طرفی ترفیع و پیشرفت همکارمان باعث ایجاد تعارض و حس منفی در وجود ما نخواهد شد. بلکه برعکس، الهام‌بخش خواهد بود.

در زندگی غیرکاری‌تان موفق و خوشحال باشید

یکی از چیزهایی که بسیار موثر است تا احساسات منفی کار را از خودتان بیرون کنید، پرداختن به زندگی غیرکاری است. به این معنی که سرگرمی‌ها و فعالیت‌های فرح‌بخشی داشته باشید تا تنش کاری به همه ابعاد زندگی‌تان منتقل نشود.

این خوشحالی و روحیه گرفتن در زندگی غیرکاری باعث می‌شود که حین حضور در محل کار هم فردی خوش‌فکر و سلامت باشید. به این ترتیب کمتر گرفتار حسادت‌های منفی خواهید داشت. در عوض انرژی بالاتری دارید تا به جاه‌طلبی خودتان بپردازید.

از مقایسه خود با دیگران بپرهیزید

حسادت می‌تواند از عوامل مختلفی ناشی شود: احساس بی‌کفایتی، اعتماد به نفس پایین یا شاید لحظاتی از اضطراب که مشخصه زندگی ما است. و در نهایت خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم.

اما واقعیت این است که هر کسی مسیر زندگی خود را دارد و ما اغلب، حتی از همه اتفاقاتی که در پشت صحنه زندگی دیگران می‌افتد آگاه نیستیم. اگر نسبت به نتایج به دست آمده توسط دیگران حسادت می کنید، سعی کنید به جنبه‌هایی فکر کنید که شما را در مورد شغل‌تان هیجان‌زده می‌کند. مثلا منابعی که در اختیار دارید، وظایفی که دوست دارید یا می‌خواهید انجام دهید، مهارت‌هایی که می‌خواهید کسب کنید

 

بیشتر بخوانید:

بهترین راه های کنترل خشم در محیط کار

با همکار بدقلق مان چه کنیم؟

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!