چطور برنامه نویس فول استک شویم؟
بهتر است ابتدا به این سوال پاسخ دهیم : "برنامه نویس فول استک چه کسی است و چه وظایفی بر عهده دارد؟"
برنامه نویسی را میتوان به دو حوزه فرانت اند (برنامه نویسی سمت کاربر) و بک اند (برنامه نویسی سمت سرور) تقسیم کرد که معمولا افراد برای متخصص شدن یکی از این دو حوزه را انتخاب می کنند. برنامه نویس Full-Stack فردی است که به هردو حوزه اشراف کامل داشته باشد.
اگر میخواهید برنامه نویس فول استک وب شوید :
بهتر است قبل از شروع یادگیری مهارت های تخصصی مطالعه ای کلی درباره فضای وب و اصطلاحات آن داشته باشید.
برای شروع یادگیری فرانت اند :
به سراغ Html و Css بروید (البته توجه داشته باشید این دو زبان برنامه نویسی نیستند). برای برنامه نویسی فرانت اند لازم است با مفاهیم Responsive Design آشنا شوید تا برنامه شما در موبایل ها و تبلت ها به خوبی کار کند. در ادامه شروع به یادگیری زبان برنامه نویسی JavaScript و TypeScriptکنید که بیشتر تکنولوژی های روز دنیا برای توسعه فرانت اند بر پایه این زبان هستند.
اگر می خواهید در بخش فرانت اند حرفه ای شوید حتما باید حداقل با یکی از این تکنولوژی ها آشنا باشید؛ از معروف ترین آن ها فریم ورک React.JS وVue.JS هستند که کتابخانه هایی برای زبان JavaScript هستند.
برای شروع یادگیری بک اند:
ابتدا با مفاهیم پایگاه های داده و طراحی دیتابیس ها و مدل سازی داده ها آشنا شوید، پایگاه های داده انواع مختلفی دارند شما باید بر اساس نیازتان بهترین دیتابیس را برای نرم افزارتان انتخاب کنید .
از پایگاه های داده معروف میتوان SQLServer,MongoDb,postgres ،MySql را نام برد. در ادامه یکی از زبان های برنامه نویسی مخصوص برنامه نویسی سرور را انتخاب کنید، میتوانید سراغ Asp.net بروید که فریم ورکی برای زبان برنامه نویسی C# است یا زبان محبوب پایتون را انتخاب کنید، از فریم ورک های معروف پایتون برای وب می توان به Django اشاره کرد.زبان قدرتمند جاوا هم فریم ورکی برای توسعه نرم افزار های تحت وب به نام Spring دارد که بین توسعه دهندگان محبوب است.از دیگران تکنولوژی های نوظهور برای برنامه نویسی بک اند که این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده، فریم ورک NodeJS است که مخصوص زبان JavaScript و حتی TypeScript است.یکی دیگر از زبان هایی که برای برنامه نویسی بک اند استفاده میشود است که معروف ترین فریم ورک های آن Laravel و CodeIgniter هستند.
در قدم بعدی در رابطه با مفاهیم ,Design Patterns ,Restful Api،MVC,MicroServices و اصول Solid را مطالعه کنید.
در ادامه با توجه به مهارت هایی که کسب کردهاید می توانید با رزومه ساز آنلاین کاران یک رزومهای حرفه ای برای خودتان بسازید.حتی می توانید به دنبال آگهی های استخدامی برنامه نویس Full-Stack بگردید و برای آن ها درخواست همکاری بفرستید.
چطور به دنبال آگهی های استخدام برنامه نویس فول استک بگردیم؟
پیدا کردن آگهی های استخدام در حوزه برنامه نویسی خیلی ساده است. کافیست عنوان شغل مورد نظرتان را در سایت های کاریابی جستجو کنید و همین طور با استفاده از فیلتر های جستجو میتوانید جستجوی دقیق تری داشته باشید. آگهی های استخدام برنامه نویس فول استک را در سایت های کاریابی آنلاین پیدا کنید.
درآمد برنامه نویس فول استک چقدر است؟
حقوق برنامه نویس فول استک با توجه به سابقه کاری، سطح مهارت برنامه نویسی و مسئولیت مورد پذیرش و البته شرکتی که در آن کار می کنید در سال 1400 از حقوق پایه وزرات کار تا 7میلیون تومان برای سابقه کاری زیر 3 سال متغیر است که این رقم در صورت داشتن سابقه کار بیشتر، قابل مذاکره است.
چطور برنامه نویس فول استک استخدام کنیم؟
استخدام برنامه نویس برای سازمان ها و شرکت ها مسئله مهمی است چراکه بیشتر کسب و کارها وابسته به دنیای دیجیتال شدهاند. اگر به دنبال استخدام برنامه نویس هستید، اول باید نیازمندی های فنی و تکنولوژی های مورد نیازتان را از طریق مشورت با مدیر فنی مجموعه مشخص کنید و بعد سطح تسلط مورد انتظارتان به تکنولوژی ها و ابزار های مختلف را هم تعیین کنید.
در ثبت آگهی استخدام برنامه نویس فول استک علاوه بر سنجش توانایی های فنی یک برنامه نویس، لازم است به مهارت های نرم مورد نیاز مثل توانایی انجام کار تیمی، توانایی حل مساله و مواردی مثل سابقه کاری،مدرک تحصیلی و معافیت سربازی اشاره کنید و توضیح کوتاهی راجع به شرکت و حوزه فعالیت اش بدهید. بهتر است قبل از درج آگهی استخدامی نمونه های متن آگهی استخدام برنامه نویس را بررسی کنید.
در حال حاضر استخدام برنامه نویس دورکار و پروژه ای پرتقاضاست و خیلی از کارجویان به دنبال آگهی های استخدام دورکاری برنامه نویس فول استک هستند، پس بهتر است نوع قرارداد را هم در آگهی استخدامیتان ذکر کنید. اگر سابقه کاری برایتان اهمیت بالایی ندارد میتوانید به دنبال استخدام کارآموز برنامه نویسی در این زبان باشید، افراد زیادی هستند که بعد از کسب مهارت های لازم به دنبال موقعیت های کارآموزی هستند و شرکت های بسیاری با استخدام کارآموز برنامه نویسی میتوانند کارهایشان را جلو ببرند.
با دورههای آموزشی جامع برنامه نویسی فول استک وب آشنا شوید.
در مراحل بعدی استخدام بهتر است پروژهی کوچکی برای کارجو تعریف کنید و یا نمونه کارهای او را بررسی کنید. برای مصاحبه استخدامی با یک برنامه نویس حتما باید مدیر فنی مجموعه حضور داشته باشد.
بیشتر بخوانید :
چگونه وارد بازارکار برنامه نویسی شویم؟