نکات مهم برای لبخند زدن در جلسه مصاحبه
در این قسمت چند نکته مهم را بیان میکنیم که رعایت آنها کمک خواهد کرد، با لبخند خودتان اثری خوبی بر روی مصاحبهکننده و فضای جلسه بگذارید.
۱. نوع شغل بر میزان لبخند تاثیر دارد.
نوع شغلی که برای آن در جلسه مصاحبه شرکت کردهاید میتواند میزان لبخند شما را تعیین کند. لبخند زدن مکرر برای نقشی که شما را در تماس مستقیم با مصرفکنندگان قرار میدهد خوب و بجا است و نشانه خوبی برای کارفرما خواهد بود. در حالی که در نقطه مقابل، برای نقشی که جدی تلقی میشود و مستلزم سطح بالایی از مسئولیت است، اگر همیشه لبخند بزنید، ممکن است مصاحبهکننده آن را ناپسند بداند.
۲. روی جزییات لبخند زدن متمرکز نباشید.
شما در هنگام حضور در جلسه مصاحبه نباید حواستان به جزئیات حرکات بدنتان باشد یا بخواهید لبخند مصنوعی بزنید، چون ممکن است تمرکز کافی روی پاسخها را از دست بدهید. انرژی شما باید صرف ارائه پرسشها و پاسخهای متفکرانه شود تا بتوانید مکالمه سازندهای داشته باشید، این همان چیزی است که میخواهید از شما به خاطر بسپرند. نیازی نیست مدام با خودتان تصور کنید که میزان لبخند شما چه اثری روی صورتتان داشته است.
۳. هیچ فرمولی برای موفقیت وجود ندارد.
در هر صورت، مهم است که در نظر داشته باشید هنگام مصاحبه برای یک موقعیت جدید، فرمول قطعی لبخند وجود ندارد. مثلا هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر به جای ۶ بار ۴ بار لبخند بزنید، فرصت شغلی را برنده خواهید شد. آنچه که مهم است تمرکز کافی حین مصاحبه و خوشرویی شماست.
۴. این یک کلیشه است؛ خودتان باشید.
در اصل، شما فقط باید آرام باشید و طبیعی عمل کنید. یک قانون خوب این است که در ابتدا و در پایان مصاحبه لبخند خوبی بزنید. زیاد به ارادی ژست گرفتن در جلسه فکر نکنید. بیشتر از هر چیز مطمئن باشید که همه چیزهایی را که برای موفقیت در موقعیت بالقوه نیاز دارید از قبل میدانید یا میتوانید یاد بگیرید.
اگر به طور طبیعی فردی اجتماعی و برونگرا هستید، مجبور نیستید به کل متفاوت با آن رفتار کنید. همان شخصیت خودتان را داشته باشید البته با رعایت برخورد رسمی و محترمانه. از طرف دیگر هم اگر آدم ساکت و درونگرایی هستید، قرار نیست ادای آدم دیگری را دربیاورید، سعی کنید مکالمه به اندازه و طبیعی داشته باشید و رفتار متفاوتی از خودتان نشان ندهید!
فواید لبخند زدن در جلسه مصاحبه
شاید گاهی یادمان برود که همین عمل ساده چقدر میتواند در طرف مقابلمان تاثیر مثبت بگذارد. در اینجا چند فایده لبخند زدن در جلسه مصاحبه را ذکر میکنیم.
۱. تاثیر اولیه مثبتی میگذارد.
همیشه گفتهایم که حضور در جلسه مصاحبه، یک لحظه مهم دارد و آن اولین برخورد و ورود شماست. بسیار مهم است که در برخورد اول لبخند طبیعی به لب داشته باشید و اثر مثبت خودتان را بگذارید. این اثر مثبت میتواند در طول مصاحبه اثرش باقی بماند و حتی برای تصمیمات بعد از جلسه کارفرما تعیینکننده باشد.
۲. لبخند به شما اعتماد بنفس میدهد.
وقتی در جلسه مصاحبه لبخند میزنید، آرامشی به همه وجود شما تسری پیدا خواهد کرد. اضطرابها و ترسها در شما کمتر خواهد شد. به این ترتیب میتوانید با اعتماد بنفس کافی مصاحبه را شروع کنید و بهترین نسخه خودتان را نشان بدهید.
۳. فضا را دلپذیرتر میکند.
شما هم تا کنون قطعا تجربه این را داشتهاید که وقتی در جمع شادی قرار میگیرید که افراد لبخند میزنند، آن انرژی به شما هم سرایت پیدا میکند. وقتی لبخند بزنید، علاوه بر آرامش خودتان، طرف مقابل هم حس خوبی میگیرد و فضای جلسه بسیار مثبت خواهد بود.
۴. پس از اشتباه، با لبخند آرامشتان را دوباره به دست میآورید.
نوعی از لبخند وجود دارد که بعد از انجام اشتباه انجام میدهید. این نوع لبخند با نوعی خجالت همراه است و نشان میدهید آن را متوجه شدهاید و درصدد جبران اشتباه هستید. فراموش نکنید که دچار اشتباه شدن هنگام مصاحبه با اضطراب و فشاری که وجود دارد، امری طبیعی است. پس با لبخند تسلط خودتان را دوباره به دست آورید و از اشتباهات گذر کنید.
بیشتر بخوانید
چگونه برای مصاحبه شغلی لباس بپوشیم: لباس ایده آل برای ایجاد یک تاثیر اولیه خوب