10مهارت کوچینگ برای همه کسانی که می خواهند مدیر بهتری باشند

مدیران نوگرا و موفق می دانند که روش های مدیریت سنتی دیگر کارایی ندارد؛ یک مدیر حرفه ای که بلد است چطور با نسل های مختلف افراد کار کند باید تکنیک های رهبری و مربی گری را خوب بداند.

10مهارت کوچینگ برای همه کسانی که می خواهند مدیر بهتری باشند

اگر یک مدیر هستید یا می خواهید در آینده یک مدیر موفق باشید، در این مقاله کاران می توانید با 10 مهارت مهم کوچینگ برای افزایش کارایی آشنا شوید.

مهارت های کوچینگ در مدیریت چیست و چه کاربردی دارد؟

مهارت مربی‌گری یا همان کوچینگ (coaching) در واقع همان مهارت های نرمی هستند که به هدایت و عملکرد بهتر اعضای یک تیم منجر می شوند. مدیران با تجربه ای که مربی‌گری  بلدند، می دانند چگونه اعضای یک تیم را برای رسیدن به اهداف، راهنمایی کنند. ایجاد انگیزه و اشتیاق در کارکنان، وظیفه بسیار مهم یک کوچ(coach) در محیط کار است که در جایگاه مدیر می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

موقعیت های مدیریتی همیشه زمینه خوبی برای استفاده از تکنیک های مربی‌گری هستند؛ به ویژه وقتی که پای آموزش کارکنان و توسعه عملکرد آنها برای رسیدن به یک هدف خاص مطرح باشد. یک مدیر خوب به عنوان یک کوچ، همیشه برای همکاران الهام بخش است و بخش مهمی از موفقیت یک تیم محسوب می شود.

چرا مدیران باید مربی باشند؟

نیاز به داشتن مهارت های مربی گری این روزها به دلیل افزایش ورود نسل z به محیط کار بیشتر از پیش احساس می‌شود.

مهارت های مربی گری موفق به مدیران کمک می کند تا:

1.بتوانند روحیه تیم را تقویت کنند.

مهارت های مربیگری به مدیران کمک می کند که چطور الهام بخش باشند و روحیه تیم را بالا ببرند.

2.بهره وری کاری را افزایش دهند.

با مربیگری موفق، همه اعضای تیم وظایف خود را بهتر انجام می دهند که در نهایت موجب افزایش راندمان می شود.

3.به اهداف فردی و گروهی دست پیدا کنند.

بخش مهمی از مربیگری، تعیین اهداف مشخص برای اعضای تیم است. با مهارت های مربیگری یک مدیر قوی، اعضای تیم می توانند به اهداف فردی و گروهی شان برسند.

4.برای پیشرفت شغلی و موقعیت های حساس تر، شرایط لازم را داشته باشند.

بسیاری از موقعیت‌های پیشرفته مدیریتی به مهارت‌های مربیگری نیاز دارند. مدیران می توانند از مهارت های کوچینگ برای کمک به آموزش اعضای تیم خود برای نقش های پیشرفته یا کارهای جدید استفاده کنند.

آگهی رایگان استخدام

 10مهارت مهم برای مربی گری که به مدیران کمک می کند انگیزه بخش و الهام بخش باشند :

1.فعالانه گوش کردن

گوش دادن فعال، یعنی توانایی شنیدن با دقت و درک کامل از صحبت های طرف مقابل. یکی از اصول مهم مربی گری این است که مدیران بتوانند از گوش دادن دقیق برای بهبود روابط و ایجاد مکالمات سازنده تر استفاده کنند. مدیرانی که می خواهند مربیان خوبی باشند می توانند در حین مکالمه، با پرسیدن سوال از همکار، گوش دادن فعال را تمرین کنند. همیشه سعی کنید در جلسه، زمانی را برای شنیدن افکار و نظرات اعضای تیم تان اختصاص دهید.

2.همدلی

همدلی یعنی توانایی درک احساسات طرف مقابل که بخش مهمی از ایجاد روابط موثر با دیگران را تشکیل می دهد. مربیان از مهارت همدلی، برای ایجاد ارتباط موثر با اعضای تیم استفاده می کنند.

اگر می خواهید بدانید چقدر قدرت همدلی دارید در تست هوش هیجانی کاران شرکت کنید.

3.سازگاری و انعطاف پذیری

سازگاری به معنی توانایی پذیرش و مدیریت تغییر است. مدیران می‌توانند از مهارت سازگاری برای پذیرش چالش‌های جدید و حل مشکلات پیش آمده استفاده کنند. یک مدیر با توانایی مربی گری بلد است چطور در مواجهه با تغییرات، به جای مقاومت و استرس، تفکر سازگارانه نشان دهد.

کوچینگ برای مدیران

4.ارتباطات

قدرت برقراری ارتباط با انواع شخصیت ها، توانایی مهم یک مدیر و مربی موفق است. یک مدیر موفق به خوبی از مهارت های ارتباط کلامی و غیرکلامی برای مربی گری اعضای تیم خود استفاده می کند. اگر می خواهید یک مربی حرفه ای باشید روی زبان بدن و روش های ارتباطات تان به خوبی کار کنید. مهارت های ارتباطی به شما کمک می کند در اعضای تیم تان انگیزه ایجاد کنید و الهام بخش باشید.

در همین زمینه بخوانید: 9 مهارت ارتباطی در محیط کار که باید بشناسید

5.مهارت بازخورد دادن

مدیران می توانند از مهارت های بازخورد موثر برای مربیگری اعضای تیم خود استفاده کنند؛ این موضوع برای رسیدن به اهداف جدید خیلی اهمیت دارد. اگر به عنوان یک مدیر نمی دانید چطور باید به موقع بازخورد مثبت و منفی بدهید حتما تکنیک های بازخورد سازنده را یاد بگیرید.

مقاله 10روش برای اینکه به کارمندان بازخورد موثر بدهیم در این زمینه به شما کمک می کند.

6.مهارت آموزش به دیگران

مربیان موفق همیشه در طی هفته زمان مشخصی را برای آموزش اعضای تیم می گذارند. از این طریق هم ارتباط شان را با همکاران بهتر می کنند و هم انگیزه آنها برای ادامه راه و توسعه فردی و تیمی افزایش می دهند.

7.مهارت مثبت اندیشی و حل مساله

مثبت اندیشی یا خوش بینی، توانایی تمرکز بر جنبه های مثبت یک موقعیت است. مدیران به عنوان یک مربی حرفه ای از مثبت نگری برای تقویت روحیه اعضای تیم خود در موقعیت های حساس و سخت استفاده کنند. یکی از مهم ترین نتایج داشتن دید مثبت، توانایی کافی برای حل مساله در شرایط پراسترس است. مربیان با تجربه به خوبی از مهارت حل مساله برای تدوین برنامه ها و استراتژی های سازنده بهره می برند.

8.مهارت هدف گذاری

هدف گذاری کردن یک مهارت مهم است و یک مربی توانمند می داند چگونه برای خود و اعضای تیم اهدافی ایجاد کند. برای مشخص کردن اهداف، باید بتوانید ضرب الاجل ها و راه های اندازه گیری شاخص ها را به اعضای تیم آموزش بدهید. یک مربی حرفه ای راه های مختلفی برای نظارت بر روند پیشرفت کار و پیگیری نتایج دارد و می داند چگونه در صورت لزوم زمان اهداف و یا مسیر راه را اصلاح کند.

در همین زمینه بیشتر بخوانید: چطور با روشSMART هدف گذاری کنیم و به اهداف مان برسیم

کوچینگ

9.مهارت تفویض اختیار

تفویض اختیار و یا همان تقسیم وظایف بین اعضای تیم یک مهارت مهم برای مربیان و مدیران است. یادگیری نحوه تفویض اختیار موثر می تواند به شما در مربیگری تیم کمک کند. با تقسیم درست وظایف بین همکاران به اعضای تیم تان نشان می دهید که به آنها اعتماد دارید، احترام می گذارید و برای کارشان ارزش قائل هستید.

در همین زمینه بیشتر بخوانید: چه کارهایی را به چه افرادی محول کنیم؟ مدل رنگی مردیت بلبین در تقسیم وظایف کاری

 10.مهارت خودآگاهی

خود آگاهی به معنی فهم مان از احساس درونی است که در لحظه داریم. خودآگاهی بالاتر به ما قدرت بیشتری برای مدیریت احساسات و عادت هایمان می دهد. مدیرانی که خودآگاهی بیشتری دارند به خوبی می توانند با اعتماد به نفس در شرایط مختلف رفتارشان را کنترل کنند و قدرت رهبری بیشتری دارند.

در همین زمینه بیشتر بخوانید: چگونه با 6 تکنیک خودآگاهی موفق شویم؟

منبع:www.indeed.com

بیشتر بخوانید:

11ویژگی شخصیتی و حرفه ای یک مدیر موفق

چطور یک مدیر نامرئی نباشیم؟

نظرات و پاسخ‌های شما
برای ثبت نظر وارد شوید
آگهی‌های شغلت رو قبل از بقیه ببین!